2013-10-29 18:03:26
Φωτογραφία για Αποχωρεί ο τιμ μάνατζερ της Mercedes
O Ρος Μπρον θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν από τη Mercedes. Σιγή ιχθύος από την ομάδα γύρω από το μέλλον του τιμ μάνατζερ.

Μετά τον Νόρμπερτ Χάουγκ και τον Νικ Φράι, ήρθε η ώρα να αποχωρήσει και ο Ρος Μπρον. Νέο δημοσίευμα αυτή τη φορά στο BBC με την υπογραφή του νυν τηλεσχολιαστή Έντι Τζόρνταν (σ.σ. είχε αποκαλύψει και την αποχώρηση του Μίκαελ Σουμάχερ από την ενεργό δράση) αναφέρει πως ο Βρετανός τιμ μάνατζερ θα φύγει από την ομάδα.

Ο πάλαι ποτέ τεχνικός διευθυντής της Ferrari δεν συμφώνησε με τους διοικούντες την ομάδα σχετικά με το ρόλο που θα έχει από το 2014.

Μόλις πριν από λίγες μέρες ο εκτελεστικός διευθυντής (σ.σ. έχει συμβουλευτικό ρόλο) Νίκι Λάουντα είχε πει πως ήταν μοιρασμένες οι πιθανότητες παραμονής του Μπρον στην ομάδα. Ο 58χρονος άνδρας ήθελε να παραμείνει ως Νο1 στην ομάδα, όμως οι διοικούντες τη Mercedes μάλλον είχαν διαφορετική άποψη.


Όταν αποχώρησε η Honda από τη Φόρμουλα 1 εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, ο Μπρον και ο Φράι πέτυχαν μια καλή συμφωνία και εξαγόρασαν την ομάδα, την οποία μετονόμασαν σε Brawn GP.

Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά η ομάδα κατέκτησε το νταμπλ με τον Τζένσον Μπάτον παγκόσμιο πρωταθλητή στους οδηγούς και τον Ρούμπενς Μπαρικέλο να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση.

Τον Νοέμβριο του 2009 ο Μπρον και ο Φράι παραχώρησαν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών στη Mercedes και το 2011 πούλησαν και τις υπόλοιπες μετοχές του.

Για τον Μπρον έχει γραφτεί πως θα αναλάβει υπεύθυνος εξέλιξης της Honda που επιστρέφει το 2015 στη Φόρμουλα 1 ως προμηθευτής κινητήρων της McLaren, ενώ τις τελευταίες ώρες το όνομα του Μπρον έχει ακουστεί για τη Williams, τη Ferrari, ακόμα και τη FIA.

Mε πιθανή αποχώρηση του Μπρον την ομάδα θα τρέχουν στο διοικητικό κομμάτι ο Τότο Βολφ και στο αγωνιστικό ο Πάντι Λο, φετινές... μεταγραφές από τη Williams και τη McLaren αντίστοιχα. Και φυσικά ο Λάουντα.

Η ίδια η ομάδα δεν θέλησε να τοποθετηθεί επίσημα και αναμένεται να υπάρξουν οι πρώτες αντιδράσεις τις επόμενες μέρες στο πλαίσιο του Grand Prix στο Άμπου Ντάμπι.

Η Mercedes απέκτησε το 2012 τον Λιούις Χάμιλτον και φέτος μετράει τρεις νίκες: Στο Μονακό με τον Ρόσμπεργκ, στο Σίλβερστοουν με τον ίδιο οδηγό και στη Βουδαπέστη με τον Χάμιλτον. Διεκδικεί τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών από τη Ferrari.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ