2013-10-30 17:55:06
Φωτογραφία για Handelsblatt: Η Ελλάδα καθυστερεί και πάλι
Για καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις στη χώρα μας κάνει λόγο η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, σε άρθρο της με τίτλο «Η Ελλάδα καθυστερεί και πάλι».

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, «η Ελλάδα προκαλεί και πάλι μεγάλη ανησυχία στην Ευρωζώνη», καθώς «η κυβέρνηση στην Αθήνα καθυστερεί και πάλι, τόσο όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις όσο και την εξυγίανση του δημόσιου προϋπολογισμού».

«Η Ευρωζώνη προς το παρόν δεν φαίνεται διατεθειμένη να δώσει και νέες δόσεις από το πακέτο βοήθειας, όπως αναφέρεται σε διπλωματικούς κύκλους στις Βρυξέλλες», σημειώνει το δημοσίευμα, το οποίο αναφέρεται επίσης στη διάσταση που υπάρχει μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας σχετικά με την «τρύπα» των δυο δισ., την λεγόμενη κινητικότητα που αφορά 25.000 υπαλλήλους του δημοσίου, καθώς και τις αλλαγές στην ελληνική βιομηχανία όπλων και στον κώδικα των δικηγόρων.

«Οι αγορές αναμένουν ανάκαμψη της Ελλάδας»


Την ίδια ώρα, η εφημερίδα Badische Zeitung υποστηρίζει σε δημοσίευμά της ότι οι αγορές αναμένουν ανάκαμψη της Ελλάδας.

«Ενώ την άνοιξη του 2012 στις αγορές κυριαρχούσε ο φόβος της χρεοκοπίας της Ελλάδας και η ενδεχόμενη έξοδός της από το ευρώ, στο μεταξύ το θέμα αυτό δεν υφίσταται πλέον. Αντ΄ αυτού οι αγορές αναμένουν την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη. Η Ελλάδα επωφελείται επίσης από τις προόδους που σημειώνουν η Πορτογαλία και η Ιρλανδία στη διαχείριση της κρίσης», εξηγεί η εφημερίδα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα «ο Πολ Καζαριάν, ιδρυτής και επικεφαλής της Investmentholding Japonica», ο οποίος «αγοράζει συστηματικά εδώ και ένα χρόνο ελληνικά ομόλογα» πιστεύει πως «η Ελλάδα κατάφερε αυτό που οι περισσότεροι θεωρούσαν αδύνατον». «Η Αθήνα θα άξιζε κατά τη γνώμη του ένα Α+ ενώ ήδη στις αρχές του ερχόμενου χρόνου η απόδοση του ελληνικού ομολόγου θα είναι 5%. Ωστόσο υπάρχουν κίνδυνοι όπως η κατάταξη από τους οίκους αξιολόγησης», συνεχίζει το δημοσίευμα και καταλήγει:

«Μπορεί η Ελλάδα να ανακοινώνει επιτυχίες στη μείωση του ελλείμματος, αλλά παραμένει αμφιλεγόμενη η βιωσιμότητα της εξυγίανσης των δημόσιων οικονομικών. Και δεν είναι καθόλου σίγουρο αυτό που προβλέπει η κυβέρνηση, ότι δηλαδή η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ