2013-10-30 23:10:40
Φωτογραφία για Επαγγελματική νίκη-πρόκριση του ΠΑΟΚ στους ''16''
Σε ένα ματς-αγγαρεία, ο ΠΑΟΚ νίκησε και εκτός έδρας την Αναγέννηση Καρδίτσας με 1-0, και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Σκόρερ για το "Δικέφαλο" ο Ολίσε.

Χωρίς να φορτσάρει -για την ακρίβεια στο πρώτο ημίχρονο ήταν υποτονικός- ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη και στη ρεβάνς του Κυπέλλου με την Αναγέννηση στην Καρδίτσα και προχώρησε στην επόμενη φάση του θεσμού.

Οι ρεζέρβες που χρησιμοποιήθηκαν από τον Χουμπ Στέφενς έκαναν αγγαρεία στο πρώτο ημίχρονο, σε κάποιες στιγμές ένιωσαν την πίεση των γηπεδούχων που όμως, δεν δημιούργησαν την πολύ μεγάλη ευκαιρία. Στιο ίδιο διάστημα οι φιλοξενούμενοι έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο και ήταν απογοητευτικοί.

Η εικόνα του ΠΑΟΚ άλλαξε στο δεύτερο μέρος, προφανώς μετά και τις παρατηρήσεις του Στέφενς στα αποδυτήρια και οι παίκτες του είχαν μία στοιχειωδώς καλή παρουσία. Με κύριο μοχλό τον Βούκιτς δημιούργησαν  ευκαιρίες, είχαν δοκάρι με τον Λόρενς και τελικά πέτυχαν ένα όμορφο γκολ με τον Ολίσε και κάπως έτσι η σμενή τελετή έλαβε τέλος με ορισμένες καλές ευκαιρίες εκατέρωθεν.


Οι γηπεδούχοι ήταν ιδιαίτερα αγωνιστικοί, έτρεξαν πολύ και στάθηκαν με αξιοπρέπεια απέναντι στον ΠΑΟΚ. Για την μέτρια εικόνα του αγώνα έπαιξε ρόλο και ο πολύ βαρύς αγωνιστικός χώρος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη του ματς, η αστυνομία δεν επέτρεπε στους φίλους του ΠΑΟΚ να μπουν διακριτικά στο γήπεδο, αλλά μέχρι το 35ο λεπτό, με την παρέμβαση των Βρύζα και Τσιστιακόφ, σταδιακά μπήκαν όλοι περνώντας μάλιστα μέσα τα πανό, τα κασκόλ και τις σημαίες τους.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας

Διαιτητές: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου), Ποντίκης (Πρέβεζας), Πασχάλης (Ηπείρου)

Αναγέννηση Καρδίτσας (Σάκης Θεοδοσιάδης): Τσάμης, Κόκκινος, Οικονόμου, Κουκούλης, Δημόπουλος, Μπιτέλης, Καραχάλιος (54΄ Κοντός), Ρόβας, Κρανιώτης (80΄ Τζάνης), Γεωργακόπουλος, Μπουσινάκης (71΄ Μυργιώτης)

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Σπυρόπουλος, Σκόνδρας (78΄ Κωνσταντινίδης), Λόπεθ, Κατσικάς, Λόρενς (73΄ Τζανδάρης), Γκαρσία, Γεωργιάδης, Ολίσε (69΄ Πόζογλου), Βούκιτς, Νέτσιντ

Γκολ: 67΄ Ολίσε

Κίτρινες κάρτες: 56΄ Μπουσινάκης

Ανασκόπηση αγώνα

O ΠΑΟΚ μπήκε με μία μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι. Στο 4΄ ο Κατσικάς πέρασε έξυπνη συρτή μπαλιά στην πλάτης άμυνας της Αναγέννησης, στον Γεωργιάδη που από πλάγια αριστερά πλάσαρε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Η Αναγέννηση δεν φοβήθηκε

Στο 15΄ οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν με μακρινή μπαλιά στον Μπουσινάκη που όμως δεν έκανε καλό κοντρόλ. Τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι πήγαν να απειλήσουν με τον ίδιο παίκτη, έκοψε, όμως, τελευταία στιγμή σε κόρνερ ο Σκόνδρας. Στην εκτέλεσή του, ο Γλύκος έκανε άστοχη έξοδο, ο Γεωργακόπουλος πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε πάνω στον Κατσικά και απομάκρυνε ο Σπυρόπουλος.

Μετά από αρκετά ανούσια, η Αναγέννηση απείλησε και πάλι με τον Καραχάλιο να σουτάρει συρτά έξω από την περιοχή και τον Γλύκο να μπλοκάρει. Στο 39΄ ο Δημόπουλος έκλεψε στο χώρο του κέντρου και, αφού προχώρησε λίγο, σούταρε ελάχιστα πάνω από την εστία του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ "απάντησε" ένα λεπτό αργότερα, όταν ο Ολίσε ελίχθηκε και πάσαρε στον Κατσικά που σούταρε στην κίνηση, "αναγκάζοντας" τον Τσάμη να επέμβει εντυπωσιακά με τα πόδια.

Ο Βούκιτς ζωήρεψε λίγο την επίθεση

Ο Βούκιτς πήγε να αιφνιδιάσει με το καλημέρα στο β΄ μέρος, Με απευθείας εκτέλεση φάουλ και τον Ολίσε να έρχεται από πίσω ανάγκασε τον Τσάμη να πετάξει με υπερένταση σε κόρνερ. Ο Σέρβος έδωσε στο 52΄ την ευκαιρία στο Λόρενς να απειλήσει, αλλά ο Ιρλανδός σούταρε ψηλά άουτ.

Δοκάρι ο Λόρενς, γκολ ο Ολίσε

Το πιο καυτό δίλεπτο του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι ήταν στα μέσα του δευτέρου μέρους. Στο 66΄ ο Λόρενς έκανε υπέροχη λόμπα στα όρια της περιοχής στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και ένα λεπτό αργότερα, ο Νέτσιντ πέρασε κάθετη πάσα στον Ολίσε που από τα αριστερά με σουτ στην κίνηση με το δεξί έγραψε το 0-1.

Ο Νέτσιντ δεν έσπασε το ρόδι

Στο 71΄ ο Γεωργιάδης εκτέλεσε κόρνερ και ο Νέτσιντ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ. Και πάλι το ίδιο δίδυμο πρωταγωνίστησε στο 77'΄, όταν ο Γεωργιάδης έδωσε πάσα μισό γκολ στον Τσέχο, αλλά ο τελευταίος σούταρε άουτ μόνος απέναντι από τον Τσάμη. Στο 82΄ ο Πόζογλου πήρε κεφαλιά μέσα στην περιοχή, αλλά εύκολα μπλόκαρε ο Τσάμης.

Στο 86΄ ο Μυργιώτης εκτέλεσε απευθείας κόρνερ και ο Γλύκος, που ήταν παρατηρητής του αγώνα μέχρι εκείνο το σημείο πέταξε την μπάλα κόρνερ. Στην αμέσως επόμενη φάση ο "Δικέφαλος" έβγαλε αντεπίθεση με τον Γεωργιάδη να αργεί χαρακτηριστικά και να δίνει τελικά στον Βούκιτς που σούταρε στην κίνηση και μπλόκαρε ο Τσάμης.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ