2013-10-31 09:31:29
Φωτογραφία για Πάτρα: Δεν αυξάνονται τα δημοτικά τέλη το 2014
Με οριακή πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων κατά τη συνεδρίαση του η εισήγηση της δημοτικής Αρχής σχετικά με τον καθορισμό συντελεστών για τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού του έτους 2014.

Συγκεκριμένα, η δημοτική Αρχή εισηγήθηκε τα τέλη να παραμείνουν σταθερά για το 2014, ωστόσο, από την παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση", του Κώστα Πελετίδη, υπήρξε αντιπρόταση, για μείωση των υφιστάμενων τελών, εξαιτίας της βαθιάς και παρατεταμένης κρίσης, που πλήττει τους δημότες της Πάτρας.

Οι δύο προτάσεις τέθηκαν σε ψηφοφορία, όπου υπερίσχυσε οριακά η πρόταση της δημοτικής Αρχής, λαμβάνοντας 15 ψήφους, έναντι εκείνης της παράταξης Πελετίδη, που στηρίχτηκε από σύσσωμη σχεδόν την αντιπολίτευση, συγκεντρώνοντας 14 ψήφους. Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν 20 δημοτικοί σύμβουλοι.

Ο Φώτης Δημακόπουλος από την παράταξη Κατσικόπουλου είπε ότι καταψήφισε την πρόταση στην οικονομική επιτροπή επισημαίνοντας την ανάγκη να γίνει εξορθολογισμός των συντελεστών, φέρνοντας ως παράδειγμα ότι ο συντελεστής στο Ρίο είναι 0,62 και στα Προσφυγικά 1,95.


Ο Σπύρος Πολίτης από την παράταξη Χριστόπουλου μίλησε για τα χάσματα στα τέλη από περιοχή σε περιοχή, λέγοντας ότι η δημοτική παράταξη στην οποία ανήκει προτείνει την επιβολή ισοδύναμων τελών σε μεγάλες εταιρείες ώστε να ελαφρυνθούν τα αδύνατα κοινωνικά στρώματα.

Ο Κώστας Πελετίδης της Λαϊκής Συσπείρωσης αμφισβήτησε τα στοιχεία τςη Δημοτικής Αρχής λέγοντας ότι έχει μειωθεί ο αριθμός του προσωπικού και κατά συνέπεια η μισθοδοσία του.

Από την πλευρά του ο Χρήστος Πατούχας είπε ότι διαφωνεί με την αρχή της ανταποδοτικότητας στα τέλη , υποστηρίζοντας ότι η Τ.Α. θα πρέπει να διεκδικήσει την αντικατάστασή της από σταθερή κρατική χρηματοδότηση.

Η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος ήρα Κουρή έφερε ως παράδειγμα τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Αμαρουσίου και Λαγκαδά, που μείωσαν όπως ανέφερε τα τέλη.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ