2012-04-14 22:40:36
Φωτογραφία για Κύπριος πρέσβης απασχολούσε “φανταστικούς” υπαλλήλους και τσέπωνε τα λεφτά του κράτους
Ο τέως Πρέσβης φέρεται να απασχολούσε στην Πρεσβεία «φανταστικούς υπαλλήλους», βάζοντας επί της ουσίας στην τσέπη του τους μισθούς και τον 13ο τους! 

Ακόμη διοργάνωνε εκδηλώσεις χωρίς αυτές να γίνονται ποτέ. 

Καταγγελίες για διασπάθιση και κατάχρηση δημοσίου χρήματος εναντίον τέως Κύπριου Πρέσβη στη Νότιο Αφρική που φέρεται να παραποιούσε έγγραφα και να απασχολούσε ανύπαρκτους υπαλλήλους!

Η υπόθεση φαίνεται πως προσλαμβάνει πολύ μεγάλες διαστάσεις, καθώς εναντίον του υπάρχουν καταγγελίες για κατάχρηση μεγάλου χρηματικού ποσού, που με ένα πρόχειρο υπολογισμό ενδεχομένως να ξεπερνά τις 200 χιλιάδες ευρώ.

Ωστόσο, το Υπουργείο τηρεί σιγήν ιχθύος. Με μεγάλη μυστικότητα διεξάγεται έρευνα εναντίον του συγκεκριμένου λειτουργού, ο οποίος, σήμερα προΐσταται υπηρεσίας του Υπουργείου εξωτερικών στην Κύπρο. Η έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα, αφού τοποθετηθεί επί των καταγγελιών και ο ίδιος, για να δοθεί στην συνέχεια στα χέρια της υπουργού.


Σύμφωνα, πάντως, με καλά πληροφορημένες πηγές από το περιβάλλον του Υπουργείου, εναντίον του συγκεκριμένου λειτουργού υπάρχουν ισχυρισμοί για 55 περίπου υποθέσεις για την περίοδο 2008 -2011, και οι οποίες αφορούν μεταξύ άλλων:

Κατάχρηση εξουσίας και δημοσίου χρήματος

Πλαστογραφία εγγράφων

Υπερχρεώσεις για διοργάνωση δείπνων (κάποια εξ αυτών, σύμφωνα με τις καταγγελίες, δεν έγιναν ποτέ) 

Όπως γράφει το Sigmalive.com, σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο τέως Πρέσβης φέρεται ακόμα να απασχολούσε στην Πρεσβεία «φανταστικούς υπαλλήλους», βάζοντας επί της ουσίας στην τσέπη του τους μισθούς και τον 13ο τους!

Την ίδια στιγμή, η υπουργός εξωτερικών, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή παρουσιάζεται αποφασισμένη να τηρήσει αυστηρά τους κανονισμούς που αφορούν τέτοιες υποθέσεις, σε περίπτωση που η έρευνα «καίει» τον εν λόγω λειτουργό. Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί της μας επιβεβαίωσε ότι διέταξε διοικητική έρευνα για την υπόθεση, ωστόσο κράτησε χαμηλούς τόνους, επισημαίνοντας μας ότι δεν πρόκειται να καταδικάσει κάποιον χωρίς στοιχεία. «Υπάρχουν κάποιες καταγγελίες, τις διερευνούμε και αναμένω τα αποτελέσματα», κατέληξε η κα Μαρκουλλή.
Tsouvali
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ