2013-12-27 18:20:09
Φωτογραφία για Με την υλοποίηση της β' φάσης του προγράμματος στα ιδιωτικά Δημοτικά Σχολεία του Δήμου ολοκληρώθηκε ο αντιφυματικός εμβολιασμός των μαθητών από το Δημοτικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου
Με 290 εμβολιασμούς σε μαθητές της Α’ τάξης ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων του Αμαρουσίου ολοκληρώθηκε η β’ φάση του... προγράμματος Δερμοαντίδρασης Μantoux και Αντιφυματικού Εμβολιασμού από το Δημοτικό Πολυιατρείο, πρόγραμμα που κάθε χρόνο υλοποιεί ο Δήμος με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, και τελεί υπό την αιγίδα του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α). Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε δύο φάσης, η πρώτη αφορούσε στα 15 δημόσια Δημοτικά Σχολεία της πόλης και η δεύτερη σε τέσσερα ιδιωτικά Δημοτικά Σχολεία του Αμαρουσίου.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της β’ φάσης του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν 152 εμβολιασμοί Δερμοαντίδρασης Μantoux και 138 Αντιφυματικού Εμβολιασμού σε μαθητές των σχολείων: «Ελληνική Παιδεία», «Εκπαιδευτήρια Δούκα», «Ελληνοαγγλική Αγωγή» και Ελληνογαλλική Σχολή «Ουρσουλίνες».

Στο πρόγραμμα εμβολιασμού συμμετείχαν οι εθελοντές παιδίατροι Ελένη Μελιάδου, Αναστασία Φλώκου, Στέλιος Ντούβλης, και ο εθελοντής παιδοχειρουργός Άγγελος Δαμπάλης, όπως, επίσης, η επισκέπτρια Υγείας από το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Μάγια Μαρκοπούλου. Το συντονισμό της δράσης είχε η υπεύθυνη προγραμμάτων πρόληψης του Πολυιατρείου Καίτη Σεβαστή.


Το σύνολο των εμβολίων για την υλοποίηση και των δύο φάσεων του προγράμματος του Δημοτικού Πολυιατρείου παραχώρησε στον Δήμο Αμαρουσίου το Τμήμα Δημόσιας Υγιεινής και Προαγωγής της Υγείας της αρμόδιας Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών.

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του προγράμματος αντιφυματικού εμβολιασμού των μαθητών από το Δημοτικό Πολυιατρείο ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης, δήλωσε: «Ο Δήμος Αμαρουσίου επιδεικνύοντας ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα πρόληψης της παιδικής Υγείας, όπως πράττουμε σταθερά τα τελευταία χρόνια, έτσι και φέτος προχωρήσαμε στο πρόγραμμα αντιφυματικού εμβολιασμού και δερμοαντίδρασης Mantoux σε δημόσια και ιδιωτικά Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας. Ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό και τους εθελοντές γιατρούς του Δημοτικού μας Πολυιατρείου για την πολύτιμη συμβολή τους, χάρη στις προσπάθειες των οποίων είμαστε σε θέση σταθερά να προάγουμε την πρόληψη της Υγείας των πολιτών, παιδιών και ενηλίκων, στο Μαρούσι».
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Οι εφιάλτες
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Οι εφιάλτες
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ