2012-04-15 17:33:10
Φωτογραφία για Επίθεση κατά του ελληνικού στρατοπέδου στην Καμπούλ
SigmaLive/zougla Καταιγισμό πυρών από φορητό οπλισμό δέχτηκε το πρωί η περίμετρος του στρατοπέδου της Ελληνικής Δύναμης Αφγανιστάν! Η φρουρά αντιδρώντας στην επίθεση πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό. Κανείς δεν έχει τραυματιστεί, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η κατάσταση στη Καμπούλ είναι έκρυθμη από το πρωί και πυρά και εκρήξεις ακούγονται ειδικά στη περιοχή που βρίσκεται η αμερικανική πρεσβεία, με αποτέλεσμα το προσωπικό να την εκκενώσει.

«Ένοπλοι αντάρτες έχουν εξαπολύσει επίθεση σε δύο περιοχές της Καμπούλ, αλλά έχουμε περικυκλώσει την περιοχή και έχουμε αναπτύξει μεγάλο αριθμό δυνάμεων ασφαλείας» δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με αξιωματικό της αστυνομίας ένοπλοι άνδρες έχουν καταλάβει το ξενοδοχείο Star στο κέντρο της πόλης, το οποίο βρίσκεται δίπλα στη βρετανική, την αμερικανική, τη γερμανική και την τουρκική πρεσβεία, το προεδρικό μέγαρο και ένα αμερικανικό στρατόπεδο.


Όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες οι ένοπλοι ρίχνουν ρουκέτες από το ξενοδοχείο.

Μία από αυτές φαίνεται να έχει πλήξει μια κατοικία στην οποία διαμένουν μέλη του προσωπικού της βρετανικής πρεσβείας. Καπνός υψώνεται από το κτίριο αυτό μετά την έκρηξη, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του αφγανικού κοινοβουλίου ρουκέτες έχουν πλήξει την ρωσική πρεσβεία, αλλά και το κτίριο του Κοινοβουλίου.Η Ελληνική Δύναμη Αφγανιστάν βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, μετά το επεισόδιο που είναι το σοβαρότερο που έχει γίνει κατά τη διάρκεια της παρουσίας της εκεί.Αυτή τη στιγμή στο Αφγανιστάν υπηρετούν 98 Έλληνες στρατιωτικοί.
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ