2012-04-15 19:13:05
Φωτογραφία για Έκδοση εντόκων γραμματίων την Τρίτη
Στην έκδοση τρίμηνων εντόκων γραμματίων του Δημοσίου για ποσό ύψους 1,25 δισ. ευρώ προχωρά την Τρίτη 17 Απριλίου ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ΟΔΔΗΧ στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος μηνιαίων εκδόσεων βραχυπρόθεσμων τίτλων Τα κεφάλαια που αναμένεται να αντλήσει συνολικά το ελληνικό Δημόσιο από την έκδοση των τριμηνιαίων εντόκων αναμένεται να αγγίζουν τα 2 δισ. ευρώ, αφού όπως και σε κάθε ανάλογη έκδοση εντόκων το Δημόσιο θα κάνει σε πρώτη φάση μη ανταγωνιστικές προσφορές στο 30% του αρχικού ποσού της έκδοσης, ενώ θα πάρει άλλα τόσα ως συμπληρωματικές προσφορές που θα δοθούν στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Διακανονισμός τίτλων

Ως ημερομηνία διακανονισμού των βραχυπρόθεσμων τίτλων ορίστηκε η 20η Απριλίου. Μόνο οι βασικοί διαπραγματευτές μπορούν να συμμετάσχουν στη δημοπρασία, ενώ δεν θα καταβληθεί προμήθεια. Η έκδοση αυτή βγαίνει με στόχο να καλύψει τη λήξη εντόκων γραμματίων ύψους 2 δισ. ευρώ που λήγουν μέσα στο μήνα.


Tην Πέμπτη ο ΟΔΔΗΧ άντλησε άλλα 300 εκατ. ευρώ ως συμπληρωματικές προσφορές των εξάμηνων εντόκων ύψους 1 δισ. ευρώ που εξέδωσε την περασμένη Τρίτη 10 του μήνα. Με τις συμπληρωματικές αυτές προσφορές το συνολικό ποσό της έκδοσης από την έκδοση εντόκων της περασμένης Τρίτης διαμορφώθηκε στα 1,6 δισ. ευρώ.

Στο επόμενο διάστημα και ανάλογα με την πορεία της καταβολής των δόσεων του νέου δανείου το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει να μειώσει στο στοκ των εντόκων γραμματίων τα οποία αγοράζονται, κυρίως, από τις ελληνικές τράπεζες. Συγκεκριμένα με την αποπληρωμή περίπου 3 δισ. από τα έντοκα που βρίσκονται σε κυκλοφορία θα είναι δυνατό να αυξηθεί ισόποσα η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών. planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ