2012-04-16 11:01:04
Φωτογραφία για Η «Μαντάμ Σουσού» στην Αθήνα...
Μετά τη μεγάλη επιτυχία της παράστασης στη Θεσσαλονίκη, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θα παρουσιάσει τη «Μαντάμ Σουσού» του Δημήτρη Ψαθά στην Αθήνα, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», στις 26 Απριλίου, και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Η παραγωγή ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιώργου Αρμένη, με τη Φωτεινή Μπαξεβάνη στον ομώνυμο ρόλο, τον Κώστα Σαντά στον ρόλο του Παναγιωτάκη και έναν θίασο 22 ηθοποιών.

Η «Μαντάμ Σουσού» αποτελεί το μοναδικό ανέκδοτο θεατρικό κείμενο του Δημήτρη Ψαθά, ο οποίος την παρουσίασε αρχικά ως ευθυμογράφημα σε συνέχειες, στις στήλες του προπολεμικού εβδομαδιαίου περιοδικού «Θησαυρός» (1939-1941), με τίτλο «Βίος και πολιτεία της Μαντάμ Σουσούς». Το 1941, κάνοντας μία συρραφή των αυτοτελών περιπετειών της, την εξέδωσε σε βιβλίο. Έναν χρόνο αργότερα έγραψε το θεατρικό έργο που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά την περίοδο της Κατοχής, με την Κατερίνα Ανδρεάδη, τον Αιμίλιο Βεάκη και τον Σπύρο Μουσούρη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και σημείωσε πρωτοφανή θρίαμβο
. Ακολούθησε η κινηματογραφική ταινία του 1948, η οποία δεν σώζεται σήμερα, ενώ, στις αρχές της δεκαετίας του ’50, η «Μαντάμ Σουσού» παρουσιάστηκε στο ραδιόφωνο από τη Γεωργία Βασιλειάδου. Το έργο έχει μεταφερθεί με τεράστια επιτυχία και στην τηλεόραση, με τη Μαντάμ Σουσού να γράφει ξανά ιστορία, στο πρόσωπο της ʼννας Παϊταζή το 1972, και της ʼννας Παναγιωτοπούλου, το 1986.

Η εύστοχη και επίκαιρη αυτή κωμωδία διαδραματίζεται στον Βούθουλα και στο Κολωνάκι και, μέσα από το χιούμορ, καυτηριάζει τον νεοπλουτισμό, την απότομη προσγείωση στη «νεόπτωχη» ελληνική πραγματικότητα, τις αυταπάτες της μεγάλης ζωής, την παρακμή και τους μεγαλομανείς που χάνουν το αληθινό νόημα της ζωής. Press-GR
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ