2012-04-16 11:48:05
Φωτογραφία για Με άστατο καιρό η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αναμένεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα από το απόγευμα της Δευτέρας. Με βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στη Δυτική και μετά το μεσημέρι στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα και τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές, η επιστροφη των εκδρομέων.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 ως 21 βαθμούς στηΒόρεια Ελλάδα, 9 ως 23 βαθμούς στην Κεντρική καιΝότια Ελλάδα, 11 ως 23 στη Δυτική Ελλάδα, 14 ως 24 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Μέτριοι και από το μεσημέρι ισχυροί νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο. Ισχυροί νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Αναλυτικότερα, ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις περιμένουμε την Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 20 ως 21 βαθμούς. Τοπικά ισχυροί νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό.

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αρχικά, με βροχή από το απόγευμα θα έχουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 20 ως 21 βαθμούς. Μέτριοι και από το απόγευμα ισχυροί άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν στο Θερμαϊκό.


Την Τρίτη του Πάσχα θα σημειωθούν βροχές στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, ενώ σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα.

Την Τετάρτη του Πάσχα τα φαινόμενα θα είναι έντονα στα βορειοανατολικά και το βράδυ θα εξασθενίσουν. Όι άνεμοι θα φτάσουν μέχρι και τα 8 μποφόρ στα νότια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Διάλεξε την περιοχή που θες και δες τι καιρό θα κάνει.

Αυξημένη αναμένεται η κίνηση στα λιμάνια

Αυξημένη αναμένεται να είναι η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Ειδικότερα, στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσουν σήμερα το απόγευμα 12 πλοία, και 20 πλοία από τον τον Αργοσαρωνικό 21, στη Ραφήνα να καταπλεύσουν 17 και στο Λαύριο 6.

Το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε ένα πλοίο με 354 επιβάτες, 22 ΙΧ και 9 δίκυκλα. Από τον Αργοσαρωνικό κατέπλευσαν 24 πλοία με 3.547 επιβάτες, 2.046 ΙΧ, 2 φορτηγά και 130 δίκυκλα.

Στη Ραφήνα κατέπλευσαν 3 πλοία με 609 επιβάτες, 95 ΙΧ και 19 δίκυκλα.

Επίσης στο Λαύριο κατέπλευσε 1 πλοίο με 19 επιβάτες και 9 ΙΧ.

Το λιμενικό σώμα βρίσκεται και σήμερα σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων και συμβουλεύει αυτούς που πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, να φτάνουν μιάμιση ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους των λιμανιών.

Συμβουλές προς τους εκδρομείς

Στο μεταξύ, η τροχαία εξέδωσε συμβουλές προς τους εκδρομείς για ασφαλή επιστροφή. Iδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι οδηγοί, τηρώντας με σχολαστικότητα τους κανόνες κυκλοφορίας, κατά την επιστροφή τους στα αστικά κέντρα προκειμένου να αποφευχθούν τροχαία ατυχήματα.

Στους οδηγούς των οχημάτων εφιστάται η προσοχή στα εξής:

-Να μην οδηγούν όταν έχουν πιει έστω και λίγο αλκοολούχο ποτό.

-Να μην αναπτύσσουν υπερβολική ταχύτητα και να προσαρμόζουν αυτή ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές και οδικές συνθήκες.

-Να χρησιμοποιούν τη ζώνη ασφαλείας και το προστατευτικό κράνος και να απαιτούν να χρησιμοποιούν αυτά και οι συνεπιβάτες τους.

-Να συγκρατούν με σύστημα κατάλληλο για την ηλικία, το ύψος & το βάρος τα μικρά παιδιά (ειδικό κάθισμα, ζώνη ασφαλείας κλπ).

-Να μην πραγματοποιούν αντικανονικά προσπεράσματα.

-Να μη μιλούν στο κινητό τηλέφωνο, εκτός κι αν είναι τοποθετημένο σε ειδική θέση ανοικτής ακρόασης ή χρησιμοποιούν ακουστικό ασύρματης επικοινωνίας ( Bluetooth ) .

Μέσα στην πόλη, που η κίνηση των οχημάτων μειώνεται αισθητά κατά τις ημέρες των εορτών, να είναι πολύ προσεκτικοί και να κινούνται με μειωμένη ταχύτητα, γιατί παρατηρείται αύξηση των θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων.

Να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών Τροχονόμων.

Ακόμη, οι πεζοί να μην παραβιάζουν τους σηματοδότες, να διασχίζουν το οδόστρωμα στα σημεία που υπάρχουν διαβάσεις και όπου δεν υπάρχουν αυτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κυκλοφορία των οχημάτων. 24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ