2012-04-17 07:51:09
Φωτογραφία για Με τράπεζες και νοικοκυριά το... φίνις Παπαδήμου
Δύο υπουργικά συμβούλια πρόκειται να συγκαλέσει ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος εντός της εβδομάδας προκειμένου να τακτοποιηθούν ισάριθμα θέματα που αφορούν τράπεζες και νοικοκυριά. Έτσι, εισέρχεται και τυπικά στην τελική ευθεία το έργο της κυβέρνησης Παπαδήμου που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2011, με σκοπό την ολοκλήρωση του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων που οδήγησε στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αποτελεί ένα από τα τελευταία θέματα της κυβέρνησης Παπαδήμου και θα απασχολήσει το ένα από τα δύο υπουργικά συμβούλια. Το υπουργικό συμβούλιο που θα συγκληθεί κατά πάσα πιθανότητα την Τετάρτη θα εγκρίνει το σχετικό σχέδιο της ανακεφαλαιοποίησης, με νομοθετική ρύθμιση. Την προηγούμενη εβδομάδα το υπουργικό συμβούλιο είχε συνεδριάσει και εγκρίνει προπαρασκευαστικού χαρακτήρα πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Μετά την έγκριση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου την περασμένη εβδομάδα η Ελλάδα μπορεί «να αποδεχτεί τα 25 δισ. ευρώ της πρώτης δόσης των κεφαλαίων για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών», όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.


Οι τράπεζες έχουν λάβει παράταση για τρη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2011 έως την ερχόμενη Παρασκευή και το θέμα θα πρέπει να έχει λυθεί.

Στο δεύτερο υπουργικό συμβούλιο να συζητηθούν οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά του υπουργού Εργασίας κ. Γιώργου Κουτρουμάνη.

Οι ρυθμίσεις είχαν ενταχθεί στο νομοσχέδιο για την ανάπτυξη, όμως μετά από αντίδραση της Τρόικας είχαν αποσυρθεί. Τελικά, μετά από διαβουλεύσεις των τεχνικών κλιμακίων ο κ. Κουτρουμάνης ανακοίνωσε ότι τελικά θα εγκριθούν και θα εφαρμοστούν.

Οι ρυθμίσεις, ανάμεσα σε άλλα, αφορούν την καθιέρωση «ακατάσχετου» τραπεζικού λογαριασμού μέχρι 2000 ευρώ και την ένταξη των εμπόρων σε δικαστικές ρυθμίσεις των τραπεζικών χρεών. 24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ