2014-01-24 22:23:07
Φωτογραφία για Υποχρεωτική η εγκατάσταση VMS στα επαγγελματικά σκάφη αλιείας
Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων στην Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης της ΠΕ Ηλείας - Δίδεται επιδότηση έως και 2500 ευρώ για την αγορά της συσκευής εντοπισμού.

Η Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης της ΠΕ Ηλείας, ενημερώνει ότι εκδόθηκε η αριθ. 10288/161728/30-12-2013 KYA (ΦΕΚ 61/Β/2014), σχετικά με τον καθορισμό των ειδικών δικαιολογητικών και διαδικασιών παροχής και δικαιολόγησης οικονομικής ενίσχυσης για την αγορά και τοποθέτηση συσκευών εντοπισμού στα υπόχρεα επαγγελματικά σκάφη.

Όπως είναι γνωστό, με τον ΚΑΝ (ΕΚ) 1224/2009 τα κράτη μέλη θέτουν σε λειτουργία Δορυφορικό Σύστημα Παρακολούθησης Σκαφών για την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων των αλιευτικών σκαφών συνολικού μήκους 12 μέτρων και άνω, υποχρέωση η οποία εφαρμόζεται από 1η Ιανουαρίου 2012 για τα αλιευτικά σκάφη συνολικού μήκους 12 μέτρων ή περισσότερο και κάτω των 15 μέτρων.

Ως εκ τούτου καλούνται οι πλοιοκτήτες των επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών των ακόλουθων κατηγοριών:


Α. ολικού μήκους μεταξύ 12 και 15 μέτρων,

Β. μήκους 15 μέτρων και άνω που διαθέτουν ήδη συσκευές αυτόματου εντοπισμού τουλάχιστον τα τελευταία πέντε έτη,

Γ. σκάφη μικρότερα των 12 μέτρων στα οποία χορηγείται άδεια αλίευσης μεγάλων πελαγικών ψαριών και

Δ. σκάφη μικρότερα των 12 μέτρων στα οποία χορηγείται άδεια απόπλου στα διεθνή ύδατα

Όπως έλθουν σε επικοινωνία είτε με το Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξςη της ΠΕ Ηλείας, είτε με τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές προκειμένου να ενημερωθούν για την υποχρεωτική προμήθεια και εγκατάσταση συσκευών αυτόματου εντοπισμού (VMS).

Ενημερώνονται οι πλοιοκτήτες των υπόχρεων κατηγοριών ότι η δαπάνη για την προμήθεια και εγκατάσταση της συσκευής καλύπτεται σε ποσοστό 100% με κοινοτική και εθνική συμμετοχή και είναι επιλέξιμη μέχρι του ποσού των 2.500 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ (το ΦΠΑ δεν είναι επιλέξιμο).

Η εν λόγω δαπάνη προκαταβάλλεται από τον υπόχρεο αλιέα και επιστρέφεται με την ολοκλήρωση των διαδικασιών πιστοποίησης της συσκευής και ελέγχου των δικαιολογητικών που θα πρέπει να υποβληθούν. Επίσης οι υπόχρεοι αλιείς, προκειμένου να τύχουν οικονομικής ενίσχυσης θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση πληρωμής στο Τμήμα Αλιείας της Υπηρεσίας συνοδευόμενη από όλα τα δικαιολογητικά που προβλέπονται στην ανωτέρω ΚΥΑ.

Σημειώνουμε ότι τα αλιευτικά σκάφη ολικού μήκους 12 μέτρων και άνω όφειλαν να συμμορφωθούν από 1η Ιανουαρίου του 2012. Στους παραβάτες επιβάλλονται οι κυρώσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις του ν.2040/92 (άρθρο 9) σε συνδυασμό με τις διατάξεις του ν.2332/95 (άρθρο 8).
ilialive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ