2014-05-12 13:31:19
Φωτογραφία για Σημείωμα Σταύρου Ξαρχάκου για τις Ευρωεκλογές
Αποδέχθηκα να είμαι υποψήφιος για την Ευρωβουλή σε μια στιγμή που τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση διέρχονται από ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Είχα να επιλέξω ανάμεσα στην πολυτέλεια της κριτικής ιδιωτείας και στην ενεργό δράση σε έναν τομέα που εκτιμώ ότι... μπορώ να είμαι περισσότερο χρήσιμος για τη χώρα και την Ευρώπη.

Πρόθεσή μου είναι να εργασθώ για μια ανθρωποκεντρική πολιτική Ευρώπη και όχι για μια Ευρώπη των ηγεμονικών διαγκωνισμών και του σκοπού των αγορών. Για την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας της χώρας, με εστίαση σε μια Ελλάδα του πολιτισμού που θα αφήσει πίσω της εκείνη της ασχήμιας και της απαξίωσης.

Εκτιμώ ότι ως κοινωνία έχουμε όλες τις προϋποθέσεις γι' αυτό. Αρκεί να επενδύσουμε στις υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις του ελληνισμού. Να προσεγγίσουμε την κληρονομιά μας ως καταπίστευμα έμπνευσης και δημιουργίας. Να τοποθετήσουμε τις μεγάλες αξίες του ανθρωποκεντρικού μας πολιτισμού στο τραπέζι του ευρωπαϊκού διαλόγου για το μέλλον των λαών της Γηραιάς Ηπείρου.

Η θεραπεία των αρχών αυτών προϋποθέτει προφανώς ότι, εάν εκλεγώ, η πολιτεία μου θα συνεχίσει, όπως και σε όλη τη διάρκεια του βίου μου, να είναι σταθερά εναρμονισμένη με την οπτική του εθνικού και του ευρωπαϊκού συμφέροντος, πέραν από κάθε κομματική ή άλλη σκοπιμότητα.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΡΧΑΚΟΣ
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ