2014-05-14 08:05:06
Φωτογραφία για Υεμένη: Αφέθηκε ελεύθερος Γερμανός που είχε απαχθεί τον Φεβρουάριο
Μέλη φυλών της Υεμένης απελευθέρωσαν έναν Γερμανό υπήκοο που είχαν απαγάγει τον Φεβρουάριο προκειμένου να ασκήσουν πιέσεις στην κυβέρνηση να αποφυλακίσει συγγενείς τους που κρατούνταν, ανέφεραν πηγές από τις φυλές και κρατικά μέσα ενημέρωσης σήμερα.

Τότε τα μέλη των φυλών είχαν τηλεφωνήσει σε δημοσιογράφους για να ανακοινώσουν ότι είχαν απαγάγει τον άνδρα από την πρωτεύουσα Σαναά και τον είχαν μεταφέρει στο Μαρίμπ, ένα προπύργιο των φυλών στην κεντρική Υεμένη.

«Ο κυβερνήτης του αλ Τζαούφ (κοντά στην επαρχία Μαρίμπ) ηγείτο της μεσολάβησης. Είχε υποσχεθεί ότι οι συγγενείς τους θα αποφυλακίζονταν και θα ανταλλάσσονταν με τον όμηρο» είπε μια πηγή από τις φυλές στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Saba επιβεβαίωσε την είδηση για την απελευθέρωση του Γερμανού και μετέδωσε επίσης ότι εκείνος μεταφέρθηκε στην πρωτεύουσα Σαναά.

«Ο Γερμανός όμηρος που κρατείτο στην επαρχία Μαρίμπ (στα ανατολικά) αφέθηκε ελεύθερος» μετέδωσε το πρακτορείο, διευκρινίζοντας ότι η απελευθέρωσή του επιτεύχθηκε χάρη στις «προσπάθειες» του κυβερνήτη της επαρχίας αλ Τζαούφ, του Μοχάμεντ μπεν Άμπουντ, μέλους της φυλής Αλ Ασράφ της Μαρίμπ.


Σύμφωνα με πηγές που πρόσκειται στους μεσολαβητές, ο Γερμανός, ένας άνδρας ηλικίας 60 ετών, που ονομάζεται Ρούτιγκερ Σβιτ, αφέθηκε ελεύθερος αφότου ο πρόεδρος της Υεμένης Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι διέταξε την αποφυλάκιση ενός γιου εκ των απαγωγέων.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Υεμένης, ο πρώην όμηρος πάσχει από καρκίνο του πνεύμονα και έχει ανάγκη ιατρικές φροντίδες.

Μέχρι στιγμής το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο.
newpost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ