2014-08-22 16:56:11
Φωτογραφία για Το σπορ Honda CR-Z αποκτά 200 ίππους
Με εργοστασιακό υπερσυμπιεστή ο οποίος μπορεί να τοποθετηθεί στο σπορ μοντέλο CR-Z, η Honda «αναβαθμίζει» την ισχύ του... υβριδικού coupe της και πλέον το CR-Z θα είναι σε θέση να αποδίδει 200 ίππους.

Το τεχνικό τμήμα της Honda Performance Development (HPD) κατασκεύασε ένα kit βελτίωσης για το CR-Z, με στόχο να αναβαθμίσει την απόδοση του σπορ μοντέλου κατά 68 ίππους.

Πιο συγκεκριμένα, το Honda CR-Z φέρει ένα υβριδικό σύνολο με ισχύ 132 ίππους, που χάρη στο νέο υπερσυμπιεστή και μερικές ακόμα βελτιώσεις είναι σε θέση να «βγάλει» 200 ίππους.

Σημειωτέον ότι το νέο εργοστασιακό kit προσαρμόζεται στα μοντέλα του 2013 και 2014 και μόνο στις εκδόσεις με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ μαζί με τον υπερσυμπιεστή τοποθετείται εναλλάκτης αέρος-αέρος, μπεκ υψηλής πίεσης, νέο φίλτρο αέρα και βέβαια γίνεται εκ νέου προγραμματισμός του εγκεφάλου του εν λόγω ιαπωνικού σπορ μοντέλου.


Όσον αφορά το κόστος του συγκεκριμένου kit, για την Αμερική ανέρχεται στα 4.200 ευρώ περίπου. Σε δεύτερο επίπεδο, για όσους επιθυμούν ακόμα πιο σπορ επιδόσεις, η Honda προσφέρει –αναφορικά με το CR-Z- σπορ συμπλέκτη και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, 18άρες ζάντες αλουμινίου, μπροστινό σπόιλερ, νέα αεροτομή στο πίσω τμήμα, καθώς και νέο πίσω διαχύτη.

Τέλος, στο πλαίσιο αυτό ο επικεφαλής του Honda Performance Development (HPD), Art St. Cyr, επεσήμανε ότι «το CR-Z είναι το πρώτο υβριδικό, σπορ μοντέλο της εταιρείας που προσφέρει επιδόσεις με μικρή κατανάλωση. Τώρα μάλιστα με το εν λόγω kit, το CR-Z θα είναι σε θέση για ακόμα μεγαλύτερες συγκινήσεις».
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ