2014-11-07 08:42:14
Φωτογραφία για Αυτή είναι η γιαγιά από την Ρόδο που σκότωσαν τα εγγόνια της για μια τηλεόραση! [photo]
Εγγονός και εγγονή επιρρίπτουν την ευθύνη ο ένας στον άλλο... Εισέπραξαν τα αργύρια της δολοφονίας πουλώντας την τηλεόραση που… αφαίρεσαν έναντι 150 ευρώ. Η εγγονή αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα

Η μητέρα τους βρίσκεται στις φυλακές για υπόθεση ναρκωτικών -Συνελήφθησαν χθες το πρωί, ανακρίθηκαν και σήμερα θα οδηγηθούν ενώπιον της τακτικής ανακρίτριας

Ποινικές διώξεις για ληστεία από κοινού από την οποία προήλθε θάνατος και για ανθρωποκτονία από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, άσκησε χθες το βράδυ η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κυριακή Κλιάμπα στα δύο εγγόνια της 69χρονης χήρας Ουρανίας Γερόλυμου του Ευαγγέλου, που δολοφονήθηκε στην οικία της στ’ Ασγούρου και συγκεκριμένα σε πάροδο της εκκλησίας του Αγίου Χριστόφορου, για μια… τηλεόραση!

Στον εγγονό ασκήθηκε επιπροσθέτως ποινική δίωξη για παράνομη οπλοφορία γιατί μετά από έρευνα στην οικία του βρέθηκε ένα περίστροφο κρότου αλλά και για διάθεση προϊόντων εγκλήματος διότι ήταν εκείνος που πώλησε την τηλεόραση.


Σε δύο κατοίκους της Ρόδου ασκήθηκε ποινική δίωξη για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Η 69χρονη ήταν μητέρα δύο παιδιών, ενός άνδρα που διαμένει στη Φινλανδία και μιας γυναίκας, τροφίμου των φυλακών της Θήβας, μετά από παραβίαση των περιοριστικών όρων που της είχαν επιβληθεί για υπόθεση ναρκωτικών και κλοπών.

Τα δύο παιδιά της τελευταίας, από διαφορετικούς γονείς, φέρονται, σύμφωνα με τη δικογραφία, που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους, να αφαίρεσαν την τηλεόραση της γιαγιάς τους για να εξασφαλίσουν από την πώληση τους 150 ευρώ!

Η εγγονή της, ηλικίας 29 ετών, που φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και να έχει λάβει φαρμακευτική αγωγή στο παρελθόν, τελούσε υπό την επίβλεψη και την φροντίδα του θύματος.

Φέρεται να ήταν συγκεκριμένα εκείνη, που συνέδραμε με την μικρή της σύνταξη στα έξοδα της διαβίωσης της και το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με την κατάθεση του αδελφού και συγκατηγορούμενου της, ηλικίας 26 ετών, είχε προστριβές μαζί της γιατί της ζητούσε οικονομική βοήθεια την οποία αδυνατούσε να της δώσει.

Η προανάκριση για την υπόθεση ήταν επεισοδιακή. Τα δύο αδέλφια δίνουν δύο διαφορετικές εκδοχές για το έγκλημα και ο ένας ρίχνει στον άλλο την ευθύνη.

Η εγγονή αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τη δολοφονία και την αφαίρεση της τηλεόρασης, αρνείται ότι γνώριζε ότι ο αδελφός της είχε καταφέρει το μοιραίο χτύπημα στην γιαγιά της.

Ο εγγονός από την άλλη, αφού αρχικώς είχε αναλάβει προανακρινόμενος, προφορικά, την ευθύνη, στην πορεία και συγκεκριμένα χθες το πρωί, αντιλαμβανόμενος τις επιπτώσεις, αποφάσισε, όπως ο ίδιος είπε, να αποκαλύψει, καταθέτοντας ότι η αδελφή του τέλεσε το έγκλημα, περιορίζοντας τον δικό του ρόλο στην πώληση της τηλεόρασης, από το διαμέρισμα της γιαγιάς του, σε φίλο του. Ισχυρίζεται μάλιστα ότι η αδελφή του τον είχε ενημερώσει ότι η γιαγιά τους ήταν λιπόθυμη και ότι ο ίδιος δεν μπήκε στο διαμέρισμα.

Ο ισχυρισμός του αυτός αναμένεται να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί στην πορεία από τις εξετάσεις σε αποτυπώματα και γενετικό υλικό που συγκέντρωσε η σήμανση και που θα αποστείλει αρμοδίως στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Το ιστορικό της υπόθεσης έχει συγκεκριμένα ως εξής:

Το πρωί της 4ης Νοεμβρίου 2014 οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου ενημερώθηκαν από την 29χρονη Α. Β. του Μ. ότι η 69χρονη γιαγιά της ήταν νεκρή εντός της οικίας της.

Στο σημείο έσπευσαν ο Ταξίαρχος κ. Φώτης Νικολόπουλος, οι Α’ και Β’ Διοικητές Δωδεκανήσου κ.κ. Γ. Γεωργακάτος και Μιχάλης Καληοράκης, ο διευθυντής της Ασφαλείας Ρόδου κ. Μανώλης Καζαμίας, ο υποδιοικητής κ. Βασίλης Μαργαρίτης, ο ιατροδικαστής κ. Παναγιώτης Κοτρέτσος, ο διοικητής της σήμανσης κ. Στέλιος Βιτζιλαίος, και μεγάλη δύναμη αστυνομικών, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, της ΟΠΚΕ και της ομάδας ΔΙΑΣ.

Ο ιατροδικαστής αποφάνθηκε ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία και χθες το πρωί μετά τη διενέργεια νεκροψίας και νεκροτομής διαπίστωσε ότι η 69χρονη φέρει κακώσεις στο κεφάλι, στον θώρακα και στην κοιλιά.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «δημοκρατικής», προκύπτει ότι στην οικία της 69χρονης εισήλθε άγνωστο πρόσωπο τα ξημερώματα της Τρίτης από παραθυράκι της τουαλέττας το οποίο και παραβίασε με σιδερόβεργα. Εισήλθε εντός της κατοικίας, που απαριθμεί τρία δωμάτια και μπήκε στο υπνοδωμάτιο της 69χρονης.

Το άψυχο σώμα της 69χρονης βρέθηκε σε ύπτια θέση κοντά στο κρεβάτι της. Το κεφάλι της ήταν σκεπασμένο με ένα σεντόνι και πάνω από αυτό ήταν ένα μαξιλάρι.

Μετά το φόνο ο δράστης φέρεται να αφαίρεσε από την κατοικία της 69χρονης μια τηλεόραση μάρκας LG και να εξήλθε από παράθυρο της κουζίνας το οποίο βρέθηκε ανοικτό.

Εντύπωση έχει προκαλέσει στους αστυνομικούς, που επιλήφθηκαν της έρευνας ότι στο σημείο που ήταν η τηλεόραση δεν βρέθηκε σκόνη αν και το υπόλοιπο σπίτι δεν είχε καθαριστεί πρόσφατα.

Πιθανολογείται έτσι ότι ο δράστης καθάρισε τον τόπο του εγκλήματος για να σβήσει τα ίχνη του.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να εξετάσουν τον εγγονό του θύματος και στην πορεία διαπίστωσαν ότι η κλαπείσα τηλεόραση κατέληξε σε έναν 23χρονο κάτοικο Ρόδου ο οποίος την είχε αγοράσει έναντι 150 ευρώ από έναν 21χρονο κάτοικο ομοίως.

Ο τελευταίος, όπως προέκυψε από την ίδια έρευνα, είχε μεσολαβήσει για την πώληση της τηλεόρασης, στον εγγονό της 69χρονης.

Ο εγγονός, που προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου είπε προανακρινόμενος ότι το βράδυ της 3ης Νοεμβρίου 2014 είχε μεταβεί στην οικία της αδελφής του, που βρίσκεται απέναντι ακριβώς από την κατοικία της γιαγιάς τους.

Εκεί, όπως κατέθεσε, βρήκε την αδερφή του ταραγμένη και ότι του εκμυστηρεύθηκε ότι πριν από λίγη ώρα είχε μεταβεί στην κατοικία της γιαγιάς τους για να της αφαιρέσει μικροποσό από το πορτοφόλι της και όταν παραβίασε το παράθυρο για να εισέλθει εντός, την αντιλήφθηκε και για να την αποφύγει την έσπρωξε με αποτέλεσμα να χτυπήσει με το πρόσωπο στο κάγκελο του κρεβατιού.

Ακολούθως αφαίρεσε 100 ευρώ και την τηλεόραση, την οποία εν συνεχεία του παρέδωσε για να την πουλήσει.

Ο 26χρονος διατείνεται ότι πήγε για πρώτη φορά στην οικία της αδελφής του πρίν την 21.00 ώρα το βράδυ της 3ης Νοεμβρίου 2014 και ότι αφού ενημερώθηκε από την αδελφή του ότι η γιαγιά τους είχε λιποθυμήσει από την πτώση, πήρε εν συνεχεία την τηλεόραση που είχε κρύψει η ίδια κάτω από μια λαμαρίνα σε παρακείμενο χωράφι με μανταρίνια και αμπέλια και τηλεφώνησε σε έναν φίλο του για να την πουλήσει.

Ισχυρίζεται ότι επέστρεψε στην οικία της αδελφής του με την σύντροφο του το ίδιο βράδυ περί ώραν 23.30 και ότι κάθισε μαζί της μέχρι και μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα και πως έπαιζαν στο διάστημα αυτό μπιρίμπα!!

Εφυγε, όπως κατέθεσε και μετέβη σε μια λέσχη, όπου εργάζεται και εν συνεχεία επέστρεψε με το μηχανάκι της αδελφής του στο σπίτι της μαζί με τη σύντροφο του και πέρασαν ακόμη λίγη ώρα μαζί, έφαγαν γλυκά και συζητούσαν.

Το πρωί, όπως λέει, ενημερώθηκε από την αστυνομία ότι η γιαγιά του ήταν νεκρή και επιχείρησε αρχικά να πάρει το έγκλημα πάνω του.

Οι αστυνομικοί πιθανολόγησαν ότι μετά από χτύπημα στο κέντρο του προσώπου, η 69χρονη σφάδαζε από τους πόνους και ο δράστης χρησιμοποίησε το μαξιλάρι για να την αποτελειώσει, κόβοντάς της την αναπνοή. Από την έρευνα του ιατροδικαστή προέκυψε όμως ότι το μαξιλάρι χρησιμοποιήθηκε για να σταματήσει η ροή του αίματος στο πάτωμα!

Η 29χρονη από την άλλη αρνήθηκε την οποιαδήποτε εμπλοκή της στη δολοφονία της γιαγιάς της, αρνούμενη μάλιστα ότι γνώριζε οτιδήποτε για το έγκλημα ακόμη και για την αφαίρεση της τηλεόρασης.

Το πρωί της 5ης Νοεμβρίου 2014 οι αστυνομικοί μετέβησαν εκ νέου στην οικία της 29χρονης και κατάσχεσαν ένα παντελόνι και μια γόβα, ενώ στην οικία του 26χρονου βρέθηκε ένα περίστροφο.

Το πρωί της Τετάρτης έγινε αναπαράσταση του εγκλήματος παρουσία της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Οι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν σήμερα το πρωί ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου για τα περαιτέρω.

Ως συνήγοροι υπεράσπισης τους παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Στ. Αλεξανδρής, Νίκος Γιαννάς και Ακης Δημητριάδης.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Το DNA...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Το DNA...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ