2015-01-25 15:17:02
Φωτογραφία για ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ: «Καλύτερα να παραιτηθεί ο Μπαν Κι Μουν»
«Ήταν απαράδεκτος με τη στάση του, την προχθεσινή προς το Συμβούλιο Ασφαλείας  και αν νομίζει ότι δεν μπορεί να κρατήσει αυτό το βάρος είναι καλύτερα να παραιτηθεί, να φύγει και να έρθει πιο ικανός που θα είναι υπέρμαχος αυτών των αρχών, ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.

Σε δηλώσεις του μετά το συλλείτουργό που τελέστηκε στην Μονή Αγίου Νεοφύτου, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας είπε πως τον Γ.Γ των Ηνωμένων Εθών των θέλουμε να ευρίσκεται στις αγωνιστικές επάλξεις και να διεκδικεί τα δίκαια και δη των μικρών λαών .

«Δεν πιστεύω ότι δεν καταλαβαίνει ο κ. Άιντα ότι όσες χώρες έχουν αέρια, έχουν πετρέλαια, όλα αυτά τα περιουσιακά στοιχεία ανήκουν στο κράτος και οι πολίτες του κράτους θα ωφεληθούν δια του κράτους.

Δεν ανήκουν στους πολίτες και ας μας απαριθμήσουν έστω μια χώρα, από όσες έχουν πετρέλαια και αέρια εάν όντως οι αξίες αυτών των πραγμάτων ανήκουν στους πολίτες και όχι στο κράτος», σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος.


Και διερωτήθηκε γιατί θέλουν στην Κύπρο να υπάρχει εξαίρεση.

Εξέφρασε δε την ικανοποίηση του για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης και ταυτόχρονα την κάλεσε να είναι πιο αγωνιστική και να μην δέχεται καμία συζήτηση πάνω σε αυτά τα θέματα.

Μόνο έτσι θα υπερασπιστούμε το δίκαιό μας, σημείωσε, τονίζοντας πως οι πολίτες θα ωφεληθούν άπαντες δια του κράτους.

«Η TOTAL δεν φεύγει»

Ο Μακαριότατος , σχολιάζοντας την απομάκρυνση της γαλλικής πολυεθνικής εταιρείας  TOTAL  από την κυπριακή ΑΟΖ δήλωσε με βεβαιότητα ότι ο γαλλικός κολοσσός  δεν φεύγει αλλά ότι έχει διαφοροποιήσει το πρόγραμμα της  .

«Δεν θα της πούμε ποιο θα είναι το πρόγραμμα της», είπε χαρακτηριστικά,  προσθέτοντας ότι «οφείλουμε να ακριβολογούμε και να βλέπουμε τις ανάγκες που έχει μια εταιρεία».

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου , εξέφρασε την πεποίθηση  ότι η εταιρεία ΤΟΤΑΛ  όχι μόνο θα μείνει αλλά  θα διεκδικήσει - όπως είπε-  και άλλα οικόπεδα.

Αυτό συνέχισε,  είναι θέμα  το οποίο θα διαπραγματευθεί  η Κυβέρνηση .

Επεσήμανε ακόμη  ότι θα πρέπει  να αποφεύγονται πράγματα τα οποία δεν είναι εξακριβωμένα .

Είπε  μάλιστα πως «τα κουτσομπολιά δεν θα πρέπει να αποτελούν είδηση για το λαό μας  και γι’ αυτό  να είμαστε προσεκτικοί».

Αναφερόμενος επίσης στους ισχυρισμούς ορισμένων   ότι η ΤΟΤΑΛ αποχωρεί από την ΑΟΖ της Κύπρου λόγω των τουρκικών προκλήσεων ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε  ότι μια μεγάλη εταιρεία όπως η ΤΟΤΑΛ  δεν  μπορεί να απειληθεί από την Τουρκία. Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι η ΤOTAL δεν φεύγει , κατέληξε  ο Αρχιεπίσκοπος .
livenews
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ