2015-01-25 15:18:29
Φωτογραφία για Μπαν Κι Μουν: Εμμένει στην ορθότητα της έκθεσής του
Αναφορές εκπροσώπου του στο επίμαχο σημείο 

Νέα Υόρκη: Στο επίμαχο σημείο της έκθεσης του σχετικά με την ανανένωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, το οποίο περιέχει αναφορά στη λεγόμενη απομόνωση των Τουρκοκυπρίων και όπως δηλώνει η Λευκωσία δεν παρουσιάζει τη σωστή εικόνα των γεγονότων σε ότι αφορά τις Τουρκικές προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, εμμένει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, Στέφαν Ντούτζαρικ , «όπως συχνά συμβαίνει με εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα για διάφορα θέματα, κάποτε υπάρχει κριτική και κάποτε καλωσορίζονται». Δεν πρόκειται, είπε ο κύριος Ντούτζαρικ να υπεισέλθει ο ΓΓ σε λεπτομέρειες για την έκθεση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και να επαναλάβει σχολιασμούς. Προφανώς είναι η έκθεση του, τόνισε, και επιμένει σε αυτή.

Ως προς τις εξελίξεις στο Κυπριακό ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα ανέφερε ότι οι συνομιλίες δεν προχωρούν προς τη σωστή κατεύθυνση, επικαλούμενος δήλωση του Έσπεν Μπάρθ Άϊντα, ειδικού συμβούλου του Μπαν Κι Μουν για το Κυπριακό.

Ερωτηθείς από Τούρκο δημοσιογράφο για τη δυσαρέσκεια της Λευκωσίας στην έκθεση, σημείωσε ότι οι τοποθετήσεις Άϊντα ήταν βασισμένες στην ερμηνεία των δεδομένων και δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην εκτίμηση του.

Πηγή: philenews
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Νινευή και εκλογές
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Νινευή και εκλογές
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ