2012-05-02 10:24:04
Φωτογραφία για Πλέι οφ, πράξη πρώτη
Το μίνι πρωτάθλημα των πλέι οφ ξεκινά σήμερα με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον φιναλίστ του Κυπέλλου Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ και τον ΠΑΟΚ να φιλοξενεί λίγο αργότερα την ΑΕΚ στην Τούμπα.

Παναθηναϊκός - Ατρόμητος (17.45, Novasports 1)

Ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης των πλέι οφ που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League λογίζεται ο Παναθηναϊκός, λόγω του ότι ξεκινά το μίνι αυτό πρωτάθλημα με τέσσερις βαθμούς διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες που συμμετέχουν. Οι «πράσινοι» υποδέχονται την 1η αγωνιστική τον Ατρόμητο και το πρόγραμμα είναι ευνοϊκό, δεδομένου ότι ο αντίπαλος έχει να αντιμετωπίσει εκτός από τη συσσωρευμένη κούραση και την απογοήτευση από τον τρόπο που χάθηκε το Κύπελλο.

Αν λοιπόν ο Παναθηναϊκός πάρει απόψε το τρίποντο, θα αυξήσει κατά πολύ τις πιθανότητες να τερματίσει πρώτος στα πλέι οφ. Το ευχάριστο για τον Φερέιρα πέρα από την επιστροφή του κόσμου στις εξέδρες, είναι ότι η ομάδα του βρίσκεται σε καλό μομέντουμ και μετρά διαδοχικές νίκες τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν υπολογίζει για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση τους Ιωαννίδη, Ρούντολφ, Λέτο, Μπιάρσμιρ, Μαρίνο, Σεϊταρίδη, Καπίνο, Μαυρία, Φουρλάνο, Λαγό και Ταμπάκη που έμειναν εκτός αποστολής για διαφορετικούς λόγους.


Η αποστολή του Παναθηναϊκού

Καρνέζης, Κοτσόλης, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Κατσουράνης, Βιτόλο, Καραγκούνης, Ζέκα, Νίνης, Χριστοδουλόπουλος, Κουίνσι, Κλέιτον, Πετρόπουλος, Τοτσέ

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η συμμετοχή του Ατρομήτου σε δεύτερο σερί τελικό Κυπέλλου, μόνο καλό θα μπορούσε να κάνει στους Περιστεριώτες. Ετσι όπως εξελίχθηκε το ματς με τον Ολυμπιακό, όμως, δημιούργησε πρόβλημα στην ομάδα του Γιώργου Δώνη και την ψυχολογία της. Απαντες στο στρατόπεδο του συλλόγου προσπαθούν το τελευταίο διήμερο να αλλάξουν το κλίμα, καθώς ο Ατρόμητος αντιμετωπίζει μια μεγάλη πρόκληση με την παρουσία του στα πλέι οφ και το μόνο που δεν θέλει το τεχνικό τιμ είναι να δει σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα μια «αδειασμένη» ψυχολογικά ομάδα που θα παραδώσει άνευ όρων τα όπλα. Το σημερινό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να διαπιστωθεί το κατά πόσο μπορεί ο Ατρόμητος να διατηρήσει το καλό και ανταγωνιστικό προφίλ του και να διεκδικήσει το όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στη βαθμολογία.

Ο Δώνης κατέστρωσε τα πλάνα του χωρίς να υπολογίζει στον τραυματία Τάτο και τον ανέτοιμο Γιαννούλη, ενώ πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε και με τον Καραγκούνη που τέθηκε νοκ άουτ. Κανείς, τέλος, δεν θα πρέπει να αποκλείσει το ενδεχόμενο φρεσκαρίσματος της ενδεκάδας παρά τη δεδομένη κρισιμότητα του αγώνα.

Η αποστολή του Ατρομήτου

Ιτάνζ, Ράντμαν, Νάστος, Ζουέλα, Οικονόμου, Φυτανίδης, Σφακιανάκης, Τόμας, Επστάιν, Μπρίτο, Ιγκλέσιας, Μπάλλας, Σκόνδρας, Καραμάνος, Γκαρσία, Μήτρογλου, Δημούτσος, Αναστασάκος

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (20.00, Novasports 1)

Με πρώτο στόχο την κάλυψη των τεσσάρων βαθμών διαφοράς από τον Παναθηναϊκό και την κατάκτηση της πρώτης θέσης μπαίνει στα φετινά πλέι οφ ο ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος του Βορρά φιλοξενεί αυτόν του... Νότου και γνωρίζει ότι δεν έχει περιθώρια για απώλειες, καθώς ο Παναθηναϊκός λογικά θα αυξήσει τη συγκομιδή του. Ο Λάζλο Μπόλονι βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να μην αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα σε ό,τι αφορά στον καταρτισμό της ενδεκάδας. Εκτός αποστολής έμειναν οι Γλύκος, Κατσικάς, Παναγιωτούδης, Τσουκαλάς και Σνάουτσνερ, ενώ στη διάθεση του Ρουμάνου βρίσκονται 20 ποδοσφαιριστές.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ

Αθανασιάδης, Αποστολόπουλος, Γεωργιάδης, Γιάννου, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Παπάζογλου, Σαλπιγγίδης, Σταφυλίδης, Φωτάκης, Χαλκιάς, Λίνο, Τσιρίλο, Ετο, Γκαρσία, Ιβιτς, Κρέσιτς, Λάζαρ, Νιμανί, Ρομπέρ

Η κλήρωση των πλέι οφ δεν ήταν ευνοϊκή για την ΑΕΚ, καθώς είναι πλέον αναγκασμένη να παίξει τα ρέστα της στα δύο πρώτα ματς και κυρίως στο αποψινό με τον ΠΑΟΚ, δεδομένου ότι ξεκινά με σημαντικό βαθμολογικό μειονέκτημα το μίνι πρωτάθλημα. Το χειρότερο, δε, είναι ότι η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου ταξίδεψε χωρίς αρκετούς βασικούς παίκτες στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που δένει τα χέρια του ηλικίας 41 ετών προπονητή.

Πιο συγκεκριμένα, εκτός αποστολής έμειναν οι Δέλλας, Γκούντγιονσεν και Κλωναρίδης, καθώς επίσης και ο Μανωλάς ο οποίος δεν μπόρεσε να μπει εγκαίρως σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων.

Η αποστολή της ΑΕΚ

Κωνσταντόπουλος, Αραμπατζής, Καφές, Κοντοές, Χέλγκασον, Γκερέιρο, Μπέλεκ, Λεονάρντο, Σιαλμάς, Τσίτας, Ρίκκα, Μάκος, Καράμπελας, Αργυρίου, Λαγός, Βάργκας, Γεωργέας, Λυμπερόπουλος, Μπουγαΐδης, Εγγλέζου, Φούντας
Onsports.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ