2015-08-01 10:51:55
Φωτογραφία για Συνταγή για μιλφέιγ φράουλας - Χίλια κομμάτια απόλαυσης
Ποιος δεν υπέκυψε σε ένα κομμάτι μιλφέιγ; Φτιάξε την πιο απολαυστική παραλλαγή του, χρησιμοποιώντας φράουλες. 

Το αποτέλεσμα… θα σε συνεπάρει!

Υλικά

3 φύλλα σφολιάτας

2 φλιτζ. φρέσκο γάλα

5 κρόκους αβγών

½ φλιτζ. ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 λοβό βανίλιας

2 φλιτζ. φράουλες κομμένες σε φέτες

Διαδικασία

Κόβουμε τα φύλλα σφολιάτας στη μέση, κατά μήκος, ώστε να έχουμε έξι ορθογώνια φύλλα. Τα αραδιάζουμε σε ένα τα ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, και τρυπάμε την επιφάνειά τους πολύ καλά με ένα πιρούνι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 45 λεπτά. Αποσύρουμε από το φούρνο, αφήνουμε τα φύλλα να σταθούν για 5 λεπτά και τα μεταφέρουμε με προσοχή σε μια σχάρα να κρυώσουν εντελώς.


Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε την κρέμα. Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το γάλα και τις βανίλιες χαραγμένες κατά μήκος, τη μισή ζάχαρη και το κορν φλάουρ και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα σιλικόνης.

Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα αβγοδάρτη τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτουμε με μια κουτάλα λίγο από το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα των κρόκων μέσα στην κατσαρόλα με το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με τον αβγοδάρτη. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει 3 λεπτά. Αφαιρούμε τις βανίλιες, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ, τη σκεπάζουμε με μια μεμβράνη, η οποία πρέπει να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας, και την τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει. Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και την χτυπάμε με τον αβγοδάρτη να μαλακώσει.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να γίνει μια αφράτη και σφιχτή σαντιγί. Διπλώνουμε με απαλές κινήσεις την σαντιγί στην κρέμα με μία σπάτουλα σιλικόνης.

Φτιάχνουμε το μιλφέιγ. Τοποθετούμε σε μια πιατέλα ένα φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε ¼ της ποσότητας της κρέμα. Καλύπτουμε την κρέμα με φετούλες φράουλας. Από πάνω βάζουμε ένα δεύτερο φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε ¼ της ποσότητας της κρέμας. Καλύπτουμε με φετούλες φράουλας. Σκεπάζουμε με ένα τρίτο φύλλο. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα. Κόβουμε σε τετράγωνα μικρά κομμάτια και σερβίρουμε.
koolnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑ... ΟΛΑ!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑ... ΟΛΑ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ