2015-08-19 08:28:48
Φωτογραφία για Στο ψυγείο των εκλογών οι Ένοπλες Δυνάμεις! Όλα τα καυτά θέματα πάνε πίσω
Όλα δείχνουν εκλογές μέσα στον Σεπτέμβριο. Που σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες αν ευσταθούν οι εκτιμήσεις και τα σενάρια, θα πρέπει να ανακοινωθούν. Τι σημαίνει αυτό για τα φλέγοντα θέματα που έχουν προκύψει για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τους στρατιωτικούς; Ότι όλα μπαίνουν στο “ψυγείο” για μετά από τη διεξαγωγή των εκλογών.

Πρώτα απ΄ όλα οι “διευκρινήσεις” που αναμένονται για τα συνταξιοδοτικά ζητήματα των στρατιωτικών. Το νομοσχέδιο που προανήγγειλε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος για το ηλικιακό όριο των 58 ετών προκειμένου να μπορούν οι στρατιωτικοί να εισπράττουν σύνταξη, θα πάει προφανώς πίσω . Το ίδιο και οι “διευκρινήσεις” για τον υπολογισμό της σύνταξης .Που για να μην δίδονται άμεσα προφανώς δεν θα είναι …ευχάριστες διευκρινήσεις. Γι΄ αυτό και θα δοθούν μετά από την ψήφο.

Βέβαια ανοιχτό παραμένει το μέγα θέμα της αποκατάστασης των μισθών των στρατιωτικών με βάση την απόφαση του ΣτΕ
. Μπορεί η κυβέρνηση και στελέχη της να το ακούν ως …αστείο, αλλά θα πρέπει να καταλάβουν οτι η απόφαση του ΣτΕ είναι σε ισχύ και δεν μπορεί κανείς και τίποτα να την “καταρρίψει”. Θα πρέπει επίσης να καταλάβουν ότι με βάση αυτή την απόφαση αλλά και άλλες -όπως αυτή του Ελεγκτικού Συνεδρίου- δεν έχουν καμία απολύτως νόμιμη δυνατότητα να μειώσουν περαιτέρω τις συντάξεις στρατιωτικών. Μόνο με παράνομο τρόπο μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Και οι παρανομίες όπως έχει δείξει η πρόσφατη ιστορία μας στα δικαστήρια της χώρας δεν έχουν τύχη.

Στο “ψυγείο” για ακόμη μια φορά μπαίνει βεβαίως και η περιβόητη αναδιοργάνωση των ΕΔ, η οποία θεωρητικά είναι έτοιμη σε κάποιο υπουργικό γραφείο. Κι εκεί θα παραμείνει.

Βέβαια υπάρχει και το θέμα των κρίσεων Αρχηγών που κι αυτό θα παγώσει. Αλλά αυτό αφορά πλέον μόνο τον Α/ΓΕΕΘΑ και κανέναν άλλο. Ούτε καν τους πιθανούς διαδόχους τουν δεν απασχολεί, αφού η κατάσταση πλέον μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με…ελαφρά διάθεση και πολύ χιούμορ.

ΠΗΓΗ: http://www.onalert.gr/stories/sto-psygeio-ton-eklogon-oi-enoples-dynameis/44297
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ