2012-05-09 00:11:54
Φωτογραφία για Μήνυμα αναγνώστη Η μεγάλη ευκαιρία του Συνασπισμού και του ελληνικού λαού
Η εντολή βρίσκεται επιτέλους στα χέρια μιας αντιμνημονιακής παράταξης. Με έναν εκλογικό νόμο που αν και κομμένος ραμμένος στα μέτρα των καθεστωτικών κομμάτων, τους έχει γυρίσει μπούμερανγκ.

Τι πιο απλό; Ο κ. Τσίπρας, μετά από έναν άκαρπο (φυσιολογικά και με βάση τους αριθμούς) γύρο διαβουλεύσεων με τους αρχηγούς των αντιμνημονιακών κομμάτων, καταθέτει την εντολή και ο πρόεδρος της δημοκρατίας κατ' εφαρμογή του Συντάγματος προκηρύσσει νέα ημερομηνία εκλογών. Οποιαδήποτε άλλη λύση θα αποτελούσε συνταγματική εκτροπή, ουσιαστικά και πρακτικά ανεφάρμοστη με τόσο νωπή την αντιμνημονιακή λαϊκή εντολή.

Σε ένα μήνα πάμε πάλι στις κάλπες και ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ μαζεύει

1. τις δικές του ψήφους

2. την συντριπτική πλειοψηφία των ψήφων του 19% που δεν εκφράστηκαν στην βουλή

3. ένα μεγάλο μέρος των αντιμνημονιακών ψηφοφόρων που στις προηγούμενες εκλογές είχαν στραφεί προς αντιμνημονιακά ή αντισυστημικά κόμματα χωρίς όμως ελπίδες επικράτησης


4. σημαντικό μέρος των ψηφοφόρων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ οι οποίοι έχουν πλέον συνειδητοποιήσει ότι παρήλθαν οι χρόνοι της παντοδυναμίας και ενδεχόμενων πελατειακών διευκολύνσεων

Υπολογίστε τα “κουκιά” και προσθέστε το μπούμερανγκ των 50 εδρών. Αποτέλεσμα, μια ακλόνητη πλειοψηφία στην βουλή για το κόμμα του κ. Τσίπρα, το πρόσωπο του οποίου έχει καταστεί τις τελευταίες μέρες ιδιαίτερα συμπαθές στο αποφασιστικά μεγαλύτερο μέρος της απεγνωσμένης και βομβαρδισμένης από περικοπές, φόρους, χαράτσια, κατασχέσεις, ανεργία και πείνα μάζας του ελληνικού λαού.

Βέβαια εξαιτίας του εκλογικού νόμου που δεν επιτρέπει να καρπωθεί ένας συνασπισμός κομμάτων το bonus των 50 εδρών απαιτείται μια κίνηση τακτικής εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ. Με βάση όμως το διακύβευμα που είναι το πεπρωμένο ολόκληρου του ελληνικού λαού και η ίδια η εθνική μας υπόσταση σαν κράτος, ο κοινός νους επιβάλλει την απαιτούμενη, ας την πούμε έτσι, προσαρμογή στην πραγματικότητα.

Με αυτό το όπλο ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται με την ΕΕ επάνω στους ακόλουθους άξονες.

1. Η ΕΚΤ διαθέτει 120 δις σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και βάσει του καταστατικού της έχει δικαίωμα να τα καταστρέψει χωρίς κανένα νομικό κώλυμα επειδή πρόκειται για τίτλους χωρίς αντίκρυσμα.

2. Αναθεώρηση της 1ης Δανειακής Σύμβασης για τα 74 δις του πρώτου δανείου με βάση το γεγονός ότι τα χρήματα αυτού του δανείου προβλέπεται να αποδίδονται στη χώρα μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και όχι εκ μέρους των υπογραφόντων την 1η Δανειακή πιστωτών. Με επίκληση την κατάσταση έκτακτης ανάγκης της χώρας (άρθρο 122 της Συνθήκης της Λισσαβώνας) καταγγέλλουμε μονομερώς αυτήν την Δανειακή Σύμβαση και αρνούμαστε το δάνειο και τις συνεπαγόμενες ρήτρες του.

3. Άρνηση των ανταλλαγμάτων για το PSI (το γνωστό κούρεμα) με το σκεπτικό ότι τους αποδόθηκαν 46 σεντς στο ευρώ την στιγμή που η καλύτερη τιμή που θα μπορούσαν να πετύχουν στην δευτερογενή αγορά ήταν 15 έως 20 σεντς στο ευρώ. Προς το σκοπό αυτό μπορούμε να επικαλεστούμε α) την ρήτρα “pari passu” (μονομερής προνομιακή συμφωνία μόνο με μέρος των δανειστών), β) το γεγονός ότι δεν χρειαζόμαστε την 2η δανειακή σύμβαση, γ) το γεγονός ότι ακόμα και εκείνο το μέρος του χρέους που έχει απομείνει και που είναι σε ευρωπαϊκά ομόλογα μπορούμε να το διαγράψουμε επειδή πρόκειται για ευρωπαϊκά ιδιωτικά (offshore) και όχι διακρατικά ομόλογα.

Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ/ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ έχουν μιαν ιστορική ευκαιρία. Να κάνουν ότι έκαναν ο Κίρχνερ στην Αργεντινή ή ο Κορέα στον Ισημερινό και μάλιστα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης την στιγμή που όλοι οι λαοί της Ευρώπης (και όχι μόνο) έχουν τα μάτια στραμμένα επάνω μας και αγωνίζονται για να απαλλαγούν από το νέο καθεστώς υποτέλειας που προσπαθούν να επιβάλλουν οι τραπεζίτες.

Ήρθε η στιγμή που μπορούμε να δώσουμε το εναρκτήριο λάκτισμα για ανατροπή. Ήρθε η στιγμή που το “Είμαστε Όλοι Έλληνες” μπορεί να αποκτήσει σάρκα και οστά σε όλη την Ευρώπη.

Ένας υποψήφιος ψηφοφόρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ