2012-05-09 09:34:45
Φωτογραφία για ΧΑΪΔΕΜΑ ΑΥΤΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΙΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣΗ αντιπολίτευση «βλέπει» τις μειονότητες
Λιάνα Μυστακίδου

Συνάντηση με τους θρησκευτικούς ηγέτες και εκπροσώπους των μειονοτήτων είχε στην Κωνσταντινούπολη ο αρχηγός της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού κόμματος δέχθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, τον τοποτηρητή του Αρμένιου Πατριάρχη κ. Αράμ  Ατεσιάν και τον Αρχιρραβίνο κ. Ισαάκ Χαλέβα. Ο κ. Κιλιτσντάρογλου αναφερόμενος στο θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης , δήλωσε ότι θα σταθμίσει τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τον Οικουμενικό Πατριάρχη  και μετά θα προβεί σε αξιολογήσεις.

Στη συνάντηση εκτός από εκπροσώπους της Ελληνικής, Αρμενικής και Εβραϊκής Μειονότητας παρέστησαν και μέλη άλλων κοινοτήτων όπως των Κελντανί, των Ασσυρίων, των Καθολικών και των Ορθοδόξων Γεωργιανών.

Ο κ. Κλιτσντάρογλου, σύμφωνα με πληροφορίες της Χουριέτ,  δήλωσε:

«Μπορεί αριθμητικά να είστε λίγοι, αλλά η θέση σας στην κοινωνία μας είναι πολύ σημαντική. Αισθάνομαι ευτυχής που βρίσκομαι ανάμεσά σας. Στηρίζουμε όλες τις ενέργειες που κάνει η κυβέρνηση  για την επιστροφή των ακινήτων από του Βακούφι. Γνωρίζω, όμως, ότι πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά για την επίλυση των προβλημάτων σας».
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Kommt Zeit, Kommt Rat, Kommt Attentat!»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Kommt Zeit, Kommt Rat, Kommt Attentat!»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ