2012-05-09 15:58:03
Φωτογραφία για Παρέμβαση Βαρβιτσιώτη: «Να συζητήσουμε από τώρα με Καρατζαφέρη - Ντόρα»
Την ανάληψη συγκεκριμένων πολιτικών πρωτοβουλιών από τον ίδιο τον Αντ. Σαμαρά προκειμένου η ΝΔ να σχηματίσει εδώ και τώρα ένα ενιαίο μέτωπο με το ΛΑΟΣ και τη Δημοκρατική Συμμαχία, προτείνει δημόσια ο κ. Μιλτ. Βαρβιτσιώτης με την αποκλειστική δήλωσή του στο «Εθνος της Κυριακής»

Την ανάληψη συγκεκριμένων πολιτικών πρωτοβουλιών από τον ίδιο τον Αντ. Σαμαρά προκειμένου η ΝΔ να σχηματίσει εδώ και τώρα ένα ενιαίο μέτωπο με το ΛΑΟΣ και τη Δημοκρατική Συμμαχία, προτείνει δημόσια ο κ. Μιλτ. Βαρβιτσιώτης με την αποκλειστική δήλωσή του στο «Εθνος της Κυριακής».

Ο πρώην υφυπουργός καλεί τον πρόεδρο του κόμματός του να συζητήσει «ανοιχτά» με τον κ. Γ. Καρατζαφέρη και την κυρία Ντ. Μπακογιάννη, καθώς δεν αποκλείει την επομένη των εκλογών να μην υπάρξει αυτοδυναμία και -ως εκ τούτου- να είναι αναγκαίος ο σχηματισμός μιας κεντροδεξιάς κυβέρνησης με τη συμμετοχή και άλλων πολιτικών φορέων που έχουν ιδεολογική και πολιτική συγγένεια με τη ΝΔ.


Παρέμβαση

Συγκεκριμένα, η παρέμβαση - βόμβα του κ. Βαρβιτσιώτη, που έχει ως αποδέκτη τον κ. Αντ. Σαμαρά, δεν χαρακτηρίζεται από την απόλυτη υπερ-αισιοδοξία που εκφράζουν για το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών μέλη της ηγετικής ομάδας της ΝΔ. Αντίθετα, ο πρώην υφυπουργός, αφού σημειώνει με έμφαση ότι «ουδείς μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα το αποτέλεσμα», τονίζει: «Θα πρέπει ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ να αναπτύξει τώρα δίαυλο επικοινωνίας με το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης, δίνοντας -φυσικά- προτεραιότητα στα κόμματα της κεντροδεξιάς, δηλαδή στο ΛΑΟΣ του κ. Γ. Καρατζαφέρη και τη Δημοκρατική Συμμαχία της κυρίας Ντ. Μπακογιάννη». «Πρέπει να μιλήσουμε με «ανοιχτά χαρτιά» με όλους για το παρόν και το μέλλον της χώρας. Χωρίς τακτικισμούς και θολά μηνύματα, αλλά με στόχο τη διαμόρφωση μιας minimum συναίνεσης στα πλαίσια μιας εθνικής στρατηγικής», υπογραμμίζει.

Με την άποψη αυτή του κ. Βαρβιτσιώτη φέρονται να συμφωνούν και άλλοι βουλευτές της ΝΔ, που θεωρούν ότι ο στόχος της αυτοδυναμίας δεν είναι ακόμη ορατός και πως πρέπει από τώρα ο κ. Σαμαράς να «βάλει τις βάσεις» για μια ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία με άλλες δυνάμεις της κεντροδεξιάς.

Ωστόσο, ο πρώην υφυπουργός είναι ο πρώτος που διατυπώνει δημόσια αυτή την έκκληση προς τον πρόεδρο της ΝΔ. Η δήλωση έχει ωε εξεις:

«Αναμφισβήτητα, η χώρα διανύει την πιο κρίσιμη περίοδό της από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι σήμερα... Ολα όσα ξέραμε δείχνουν να ανατρέπονται βίαια, εξαιτίας μιας λανθασμένης πολιτικής που ακολούθησε η κυβέρνηση Παπανδρέου τα τελευταία δύο χρόνια.

Η ΝΔ και ο Αντ. Σαμαράς αργά ή γρήγορα θα κληθούν να αναλάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις. Ο ρόλος αυτός θα έχει έναν και μόνο στόχο, την ταχύτερη δυνατή έξοδο της χώρας από τη βαθιά, οικονομική και κοινωνική κρίση.

Για τον λόγο αυτό και επειδή ουδείς μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών, θα πρέπει ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ να αναπτύξει τώρα δίαυλο επικοινωνίας με το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης, δίνοντας -φυσικά- προτεραιότητα στα κόμματα της Κεντροδεξιάς, δηλαδή στον ΛΑΟΣ του κ. Γ. Καρατζαφέρη και στη Δημοκρατική Συμμαχία της κ. Ντ. Μπακογιάννη. Μόνον έτσι μπορούν να οικοδομηθούν από τώρα σχέσεις εμπιστοσύνης, πάνω στις οποίες να στηριχθεί ακόμη και μια κυβέρνηση κεντροδεξιάς συνεργασίας, καθώς ουδείς είναι βέβαιος ούτε για το ενδεχόμενο της αυτοδυναμίας, ούτε καν για τον αριθμό των κομμάτων που θα βρεθούν στην επόμενη Βουλή.

Πρέπει να μιλήσουμε με ''ανοιχτά χαρτιά'' με όλους για το παρόν και το μέλλον της χώρας. Χωρίς τακτικισμούς και θολά μηνύματα, αλλά με στόχο τη διαμόρφωση μιας μίνιμουμ συναίνεσης στο πλαίσιο μιας εθνικής στρατηγικής. Χρόνος πλέον δεν υπάρχει και είναι ανάγκη ο Αντώνης Σαμαράς να αποδείξει με τις πρωτοβουλίες του ότι υπάρχει άλλος δρόμος...».
ethnos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ