2012-05-12 09:42:04
Φωτογραφία για Σόιμπλε: η Ελλάδα βρίσκεται σε μια ασυνήθιστα δύσκολη θέση
Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, όσο απομακρύνεται το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης... με ευρωπαϊκό προσανατολισμό,υποστηρίζει η Ντόυτσε Βέλλε, επικαλόύμενη δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου στο Βερολίνο ο κ. Σοίμπλε κάλεσε τους Έλληνες να συνεχίσουν την πολιτική δημοσιονομικής εξυγίανσης που αποφάσισαν με τους διεθνείς δανειστές τους. «Η διεθνής κοινότητα είναι πρόθυμη να κάνει ότι είναι δυνατόν για να βοηθήσει την Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη πορεία, αλλά αυτό προϋποθέτει ότι η χώρα θα βαδίσει αυτόν τον δρόμο. Τώρα αν το επιθυμεί, είναι απόφαση του ελληνικού λαού». Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε ότι οι μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να γίνουν είναι εξαιρετικά επίπονες, προσθέτοντας ότι όποιος προσπαθεί να πείσει το λαό για το αντίθετο, δεν ανταποκρίνεται με υπευθυνότητα στα πολιτικά του καθήκοντα. «Αυτά που λέω δεν είναι προειδοποιήσεις, δεν είναι απειλές, αλλά μια απλή επισήμανση ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μια ασυνήθιστα δύσκολη θέση», τόνισε.

Το θέμα είναι να καταλάβει ότι στό παρελθόν οι περισσότερες δηλώσεις του είχαν ύφος απειλητικό και επιδρούσα έντονα στο θυμικό των Ελλήνων με τα γνωστά αποτελέσματα…
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ