2012-05-12 10:54:12
Φωτογραφία για Ιδού που πήγαν τα λεφτά> Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις του blog EΡΜΙΠΠΟΣ για τη διαχρονική διασπάθιση πακτωλού δημοσίου χρήματος στο χώρο της Υγείας. Το εξώδικο στους κ.κ Λοβέρδο και Παπακωνσταντίνου.
http://ermippos.blogspot.com/ μέσω kourdistoportocali

Τα Πιράνχας της Υγείας αποκαλύπτει με ντοκουμέντα ένας συμπολίτης μας, ο κ. Θεμιστοκλής Ι. Καζαντζίδης κάτοικος Δήμου Θερμαϊκού. Προφανώς ο κ. Καζαντζίδης γνώρισε την νοσηρή κατάσταση από μέσα. Στη συνέχεια ανήρτησε όλα τα συγκλονιστικά στοιχεία στο blog ΕΡΜΙΠΠΟΣ μέσα από το οποίο αφηγήθηκε ένα σοκαριστικό θρίλερ διασπάθισης δημοσίου χρήματος.

Παραθέτουμε τα σχετικά link μετά στο εξώδικο που δημοσιεύουμε αυτούσιο>

Ενώπιον των υπουργών

Οικονομικών και Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

κ.κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Α. Λοβέρδου

ΑΘΗΝΑ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Αθήνα 5/11/2010/

Το διάστημα αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία αποπληρωμής των από πολλού  ληξιπρόθεσμων οφειλών των νοσοκομείων του δημοσίου προς τους προμηθευτές τους. Σύμφωνα με προσωπικές δημόσιες διαβεβαιώσεις σας, η αποπληρωμή προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός του επομένου διαστήματος, με την χορήγηση προς τους πιστωτές ομολόγων του δημοσίου.


Πλην όμως, από τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ε. Ράϊκου έχει διατάξει την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με αντικείμενο τις, σε μεγάλη κλίμακα και με συστηματικό τρόπο, διενεργούμενες παράνομες αναθέσεις και υπερτιμολογήσεις στον χώρο των προμηθειών της υγείας. Η έρευνα της εισαγγελίας διεξάγεται σε συνεργασία με το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, το οποίο, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, διαθέτει ήδη σημαντικά στοιχεία, σε σχέση με μεγάλα χρηματικά ποσά, που βρέθηκαν σε λογαριασμούς γιατρών και στην πλειοψηφία τους αποδίδονται βάσιμα σε παράνομες συναλλαγές με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο.

Η κολοσσιαίων διαστάσεων ληστεία που υπέστη την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία το σύστημα προμηθειών από τους διάφορους "προμηθευτές" του αποτελεί πλέον κοινό μυστικό όχι μόνον για τους άμεσα εμπλεκόμενους παράγοντες αλλά, αντίθετα, για το σύνολο της κοινής γνώμης. Το δε σημαντικό στοιχείο της σοβαρότατης αυτής υπόθεσης, -στοιχείο το οποίο έλαβε ευρεία δημοσιότητα κατά το διάστημα των τελευταίων μηνών-, είναι ότι, η καταλήστευση των πόρων του Εθνικού Συστήματος Υγείας, δεν ελάμβανε χώρα με τυχαίο και ασύντακτο τρόπο, -που θα μπορούσε να αποδοθεί στην πλημμελή λειτουργία των υπηρεσιών και στην αδιαφορία ή ακόμη και ανικανότητα των πολιτικών αρχών που άσκησαν την εποπτεία του τομέα-. 

Αντίθετα πραγματοποιήθηκε με συστηματικό και απολύτως σχεδιασμένο τρόπο, μέσω ειδικά θεσπισμένων για τον σκοπό αυτό παράνομων νομοθετικών διατάξεων και συναφών εκτελεστικών υπουργικών αποφάσεων, από ανώτατα και ανώτερα στελέχη της πολιτικής ηγεσίας και της κρατικής διοίκησης, που, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, συνεργάστηκαν για τον σκοπό αυτό με επιχειρηματικούς φορείς συγκεκριμένων

κλάδων.

Αναφερόμαστε ασφαλώς στην διάταξη του άρθρου 7§2 του Ν.2955/2001 και τις εκτελεστικές υπουργικές αποφάσεις του, που όχι μόνο κατήργησαν σκοπίμως και παρανόμως τον ανταγωνισμό και επέτρεψαν την ανεξέλεγκτη πρόσβαση των υπηρεσιών υγείας στην ελεύθερη αγορά, χωρίς την εφαρμογή καμίας απολύτως από τις προβλεπόμενες από το κοινοτικό και εθνικό δίκαιο διοικητικής διαδικασίας, αλλά, επιπλέον, θέσπισαν δόλια υπερυψηλές τιμές, πολλαπλάσιες αυτών που ίσχυαν και

ισχύουν στην υπόλοιπη ευρωπαϊκή αγορά και, σε κάθε περίπτωση, πολλαπλάσιες αυτών που θα μπορούσαν να είναι ανεκτές, εντός των πλαισίων της κοινής λογικής και των κοινά αποδεκτών συναλλακτικών ηθών.

Ο κ. υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος, σε σχετική προ ημερών αναφορά του (πρβλ. σχετικά δημοσιεύματα του τύπου της 13/10/2010/), επιχείρησε να συνδέσει τις παράνομες και παράλογου ύψους υπερτιμολογήσεις των πωλήσεων συγκεκριμένων κατηγοριών ιατρικών υλικών με το πραγματικά υπαρκτό πρόβλημα των καθυστερήσεων πληρωμών εκ μέρους των νοσοκομείων, ισχυριζόμενος προσχηματικά ότι, η διόγκωση των τιμών οφείλεται κυρίως στην θεμιτή ανάγκη των επιχειρήσεων να καλύψουν το χρηματοοικονομικό κόστος των δραστηριοτήτων του. (παρατίθεται το σχετικό δημοσίευμα ηλεκτρονικού δικτυακού ενημερωτικού τόπου) Η συγκεκριμένη αναφορά είναι ακραία προσχηματική και εξωραϊστική της παράνομης και θλιβερής αυτής κατάστασης, στον βαθμό που ο κ. υπουργός παρέπεμψε γενικά, αόριστα και με σκόπιμη ασάφεια σε "υπερτιμολογήσεις", προσπαθώντας να τις εμφανίσει ως δικαιολογημένες, αποφεύγοντας να προσδιορίσει το ύψος και την έκταση τους. Εάν το είχε κάνει θα διαπίστωνε, -και μαζί με αυτόν ασφαλώς και το σύνολο της κοινής γνώμης και των φορολογουμένων, που καλούνται να επιβαρυνθούν με το κολοσσιαίο οικονομικό κόστος του εγκλήματος-, ότι το ύψος των υπερτιμολογήσεων αυτών απείχε πολύ από το όποιο χρηματοοικονομικό κόστος των επιχειρήσεων, όντας πολλαπλάσιο και πέρα από κάθε παρόμοιου είδους αποδεκτή οικονομική ή επιχειρηματική σκοπιμότητα.

Πράγματι, είναι βέβαιο, και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι, η πώληση ενός προϊόντος σε τιμή 5, 6 ή ακόμη και 10 φορές υψηλότερη από αυτήν που κατά μέσο όρο ισχύει στην ευρύτερη ευρωπαϊκή αγορά και ανταποκρίνεται, σύμφωνα με τις συνθήκες του ανταγωνισμού στην πραγματική "αγοραία αξία" του προϊόντος, δεν γίνεται για την αντιμετώπιση του πολύ υποδεέστερου χρηματοοικονομικού κόστους. Αντίθετα, συνιστά πράξη σκόπιμης αισχροκέρδειας, η οποία αναβαθμίζεται σε διακεκριμένη απάτη εάν συνεξετασθεί και ο "νομοθετικός" τρόπος με τον οποίον, στην κυριολεξία, οργανώθηκε η παράκαμψη του νόμιμων διαδικασιών ανταγωνισμού και καθορίστηκαν, από τα ίδια τα όργανα της πολιτείας, οι επίμαχες ληστρικά υψηλές τιμές.

Σε κάθε περίπτωση, είναι περισσότερο από προφανές ότι ένα μεγάλο μέρος των σημερινών οφειλών των νοσοκομείων, και συγκεκριμένα αυτές που έχουν δημιουργηθεί μέσω πωλήσεων που διενεργήθηκαν δυνάμει της εφαρμογής του άρθρου 7§2 του Ν.2955/2001 και των σχετικών υπουργικών αποφάσεων, είναι ακραία παράνομες και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εξοφληθούν από την πολιτεία, πριν υπολογισθεί η πραγματική μέση αξία των πωληθέντων υλικών και προσδιορισθεί το ύψος της συνολικής ζημίας που υπέστη σωρευτικά το ελληνικό δημόσιο.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιχειρήσεις που σήμερα διεκδικούν την ακέραια εξόφληση των υπέρογκων οφειλών του δημοσίου της τελευταίας τετραετίας, με την επίκληση της καθυστέρησης πληρωμών, [η οποία δήθεν νομιμοποιεί ηθικά και επιχειρηματικά τις παράλογες υπερτιμολογήσεις], [θέση με την οποία συντάσσεται ρητώς ο κ. υπουργός Υγείας και σιωπηρώς ο κ. υπουργός Οικονομικών, όπως προκύπτει αυτονόητα από την συνεργασία του στην διαδικασία εξόφλησης], πραγματοποίησαν παρόμοιες πωλήσεις ήδη από το 2001 ή 2003. Δεδομένου ότι, το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων αυτών έχει ήδη εξοφληθεί, μέσω των διαδοχικών ρυθμίσεων που έγιναν τα τελευταία χρόνια, θα ήταν απολύτως σκόπιμο να ερευνηθεί συστηματικά και με επιστημονικό τρόπο το ύψος των παράνομων κερδών που απεκόμισαν και εισέπραξαν και να επιχειρηθεί η σύγκριση των κερδών αυτών με την χρηματοοικονομική επιβάρυνση που σήμερα υποκριτικά και παρελκυστικά επικαλούνται.

Επιπλέον, θα ήταν απολύτως σκόπιμο να συνεκτιμηθεί το γεγονός ότι, τουλάχιστον από το 2004, οι εν λόγω εταιρείες πραγματοποιούν παράλληλες πωλήσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία, με το ίδιο ακριβώς νομοθετικό καθεστώς του άρθρου 7§2 του Ν.2955/2001 (πρβλ. πρόβλεψη του άρθρου 13 του Ν.3297/2004 με το οποίο επεκτάθηκε η εφαρμογή της κατάργησης του ανταγωνισμού και στα ασφαλιστικά ταμεία). Οι πωλήσεις αυτές, που εξοφλούνται σχεδόν άμεσα, γίνονται στις ίδιες τιμές με αυτές που ίσχυαν για τα νοσοκομεία, χωρίς όμως την φορά αυτή να υπάρχει το δήθεν ελαφρυντικό του χρηματοοικονομικού κόστους. Υπό το φως της καθόλου ασήμαντης αυτής λεπτομέρειες οι κ.κ. υπουργοί θα έπρεπε να επανεκτιμήσουν την βασιμότητα και την σοβαρότητα του επιχειρήματος που οι ίδιοι χρησιμοποιούν για την αιτιολόγηση των υπερτιμολογήσεων και της εξ αυτών καταλήστευσης των

πολύτιμων δημόσιων πόρων.

Ανεξάρτητα από όλα τα παραπάνω, η θέσπιση και η διατήρηση σε ισχύ του άρθρου 7§2 του Ν.2955/2001, έχει ήδη κριθεί παράνομη σε ανώτατο βαθμό από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (πρβλ. απόφαση της 17/12/2007/ στην υπόθεση C-481/2006, Επιτροπή κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας). Εν όψει του γεγονότος αυτού η διενέργεια από τα επίσημα όργανα της πολιτείας διαδικασιών για την εξόφληση οφειλών, που διενεργήθηκαν με νομοθετικό έρεισμα του οποίου η απόκλιση από την έννομη τάξη έχει ήδη πιστοποιηθεί με τον πλέον επίσημο τρόπο, συνιστά πράξη έκνομη και απαράδεκτη.

Ήδη, η προσπάθεια της ελληνικής βουλής να παρακάμψει το εμπόδιο αυτό με την ευτελέστατη, τριτοκοσμικού χαρακτήρα και ακραία αντισυνταγματική διάταξη του άρθρου 36 του Ν.3763/09, [με τον οποίο "θεωρούνται" αναδρομικά νόμιμες οι διαπιστωμένα παράνομες πράξεις της διοίκησης - και ασφαλώς συνομολογείται ανερυθρίαστα από το κορυφαίο αυτό όργανο της πολιτείας ο παράνομος χαρακτήρας των εν λόγω πράξεων], είχε προσκρούσει σε απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου (πρβλ. Γνωμοδότηση της 17ης Γενικής Συνεδρίασης της 21/10/2009/).

Έχει ιδιαίτερη αξία να σημειώσουμε ότι, η κατάθεση στην βουλή, από την τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας της εν λόγω διάταξης είχε προκαλέσει, τον Μάϊο του 2009, την οξύτατη αντίδραση του κόμματος στο οποίο ανήκετε και είχε χαρακτηρισθεί από σημαντικά στελέχη σας ως αντισυνταγματική και παράνομη.

Ψηφίσθηκε δε με ονομαστική ψηφοφορία, η οποία ζητήθηκε από τους δήθεν αγανακτισμένους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ. Οι ίδιοι, όμως, επιλήσμονες βουλευτές ψήφισαν αδιαμαρτύρητα την ίδια ακριβώς διάταξη, που στο μεταξύ είχε κριθεί παράνομη και από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όταν την πρότεινε μερικούς μήνες αργότερα η υπουργός Υγείας της δικής τους κυβέρνησης κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (πρβλ. άρθρο 27, Ν.3867/2010).

Δεν είναι δε λιγότερο άξιο αναφοράς το γεγονός ότι, η προηγούμενη υπουργός Υγείας ήταν ένα από τα στελέχη της διοίκησης που από την θέση της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Ανάπτυξης το 2003 είχε συμμετάσχει ενεργά στην έκδοση υπουργικής απόφασης με την οποία είχε επεκταθεί το πεδίο εφαρμογής της παράνομης διάταξης του άρθρου 7§2 του Ν.2955/2001 και είχαν καθορισθεί πέρα από κάθε όριο και λογική υψηλές τιμές (έως και 800% υψηλότερες των μέσων ευρωπαϊκών) για τα φίλτρα και τα λοιπά υλικά αιμοκάθαρσης νεφροπαθών.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν ακραίο ευτελισμό του κράτους δικαίου και βαθιά περιφρόνηση προς τον δοκιμαζόμενο σήμερα ελληνικό λαό ο οποίος καλείται να υποστεί ακόμη περισσότερες θυσίες για την κάλυψη του κόστους της διαρκούς ανομίας και της εγκληματικής ανευθυνότητας και ανικανότητας της πολιτικής του ηγεσίας και του διαπλεκόμενου με αυτήν επιχειρηματικού κόσμου.

Σε κάθε περίπτωση, στην αιτιολογική έκθεση του πρόσφατου νόμου 3867/2010, δυνάμει του οποίου επιχειρείται η από την δική σας διοίκηση εξόφληση των παράνομων προμηθειών του άρθρου 7§2 του Ν.2955/2001, αναφέρονται λόγοι δημοσίου συμφέροντος. Συγκεκριμένα γίνεται αφενός επίκληση της έκπτωσης που παραχωρείται από τους προμηθευτές, (μέσω της αποδοχής εκ μέρους τους παραλαβής

άτοκων ομολόγων του δημοσίου), και αφετέρου αναφορά στην ανάγκη άμεσης περαίωσης της συγκεκριμένης διαδικασίας για την αποφυγή τυχόν προβλημάτων στην ομαλή λειτουργία του ΕΣΥ, που θα μπορούσαν να προκύψουν από ανεπαρκή εφοδιασμό.

Ο πρώτος εκ των δύο λόγων είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικός του μεγέθους της συντελεσθείσας απάτης. Πράγματι, το γεγονός ότι οι εν λόγω προμηθευτές, με τους οποίους οι επίσημη πολιτεία διαπραγματεύθηκε στο ανώτατο δυνατό επίπεδο, συναίνεσαν στην απομείωση των απαιτήσεων τους κατά τουλάχιστον 17% καθιστώντας με τον τρόπο αυτόν σαφή τον προσχηματικό χαρακτήρα των αιτιάσεων τους και αφήνοντας να καταδειχθεί πέρα από κάθε αμφιβολία ότι τα κέρδη που έχουν συσσωρεύσει από τις πέρα από κάθε όριο τεχνητά υψηλές τιμές, που τους παραχωρήθηκαν από την ίδια την πολιτεία, τους εξασφαλίζουν αξιοθαύμαστη επιχειρηματική αντοχή.

Ο δεύτερος λόγος δημοσίου συμφέροντος καταδεικνύει το μέγεθος της ανικανότητας και ανευθυνότητας του πολιτικού προσωπικού, το οποίο, ελλείψει δυνατότητας εναλλακτικού νόμιμου χειρισμού της δυσάρεστης κατάστασης, που το ίδιο έχει προκαλέσει, καταντά να συναρτά και να εξαρτά την καλή λειτουργία του συστήματος υγείας από την συνεργασία του με οντότητες του επιχειρηματικού υποκόσμου, οι οποίες, σχεδόν αποδεδειγμένα, έχουν προχωρήσει στην σύσταση καρτέλ, [εγκληματικών δηλαδή οργανώσεων], με σκοπό να εξαπατήσουν το ελληνικό δημόσιο και να αποκομίσουν παρασιτικά υπερκέρδη πέρα από κάθε όριο και λογική.

Σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα του πολιτισμένου κόσμου οι επιχειρηματίες αυτοί θα είχαν αντιμετωπίσει τις συνέπειες του ποινικού νόμου και θα τους είχε ζητηθεί με κάθε τρόπο η επιστροφή των προϊόντων του εγκλήματος που είχαν διαπράξει, αποκλειόμενοι ταυτόχρονα από κάθε μελλοντική συνεργασία τους με τις δημόσιες αρχές. Στην Ελλάδα του 2010, διαθέτουν το προνόμιο να διαπραγματεύονται επίσημα με τα ανώτατα όργανα της πολιτείας και, υπό το καθεστώς των σε τακτική βάση συντονισμένων απειλών για περιορισμό της προσφοράς, [εμπάργκο - βασικό αποδεικτικό στοιχείο εφαρμογής εναρμονισμένων πρακτικών το οποίο ωστόσο για άγνωστους λόγους ουδέποτε εντοπίσθηκε και ερευνήθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού], να αποσπούν διαρκείς "παραγραφές" των αδικημάτων τους και διαρκείς παραχωρήσεις για την ανεμπόδιστη παρόμοια δραστηριότητα τους στο μέλλον.

Αρκεί να αναφερθεί ενδεικτικά το γεγονός ότι, μια από τις εμπλεκόμενες εταιρείες έχει ήδη αντιμετωπίσει την δικαιοσύνη και τις εποπτικές αρχές άλλων χωρών, έχει καταβάλει μετά από διαδικασίες συμβιβασμών υψηλότατα πρόστιμα ύψους δεκάδων εκατομμυρίων $ στις διοικητικές αρχές τους και τουλάχιστον ένας υπάλληλος της βρίσκεται την περίοδο αυτή φυλακισμένος στην πατρίδα του για δικαστικά αποδεδειγμένη εμπλοκή του σε υπόθεση χρηματισμού ελλήνων παραγόντων του τομέα υγείας. Πρόκειται για την ήδη γνωστή στις αρχές και στην κοινή γνώμη υπόθεση Depuy, την οποία ασφαλώς και εσείς δεν δικαιούσθε και δεν συγχωρείσθε να προσποιείσθε ότι αγνοείτε. Είναι τουλάχιστον ντροπή για την ελληνική πολιτεία το γεγονός ότι, η κρατική διοίκηση ετοιμάζεται να εξοφλήσει τις δήθεν νόμιμες οφειλές της τόσο προς την εταιρεία αυτή όσο και προς την μητρική της επιχείρηση και με τον τρόπο αυτό να τις απαλλάξει εμμέσως από κάθε νόμιμη συνέπεια και να εξαφανίσει το γεγονός της ήδη διαπιστωμένης εγκληματικής τους δράσης, επιτρέποντας παράλληλα την συνέχιση της δραστηριοποίησής τους στον χώρο των κρατικών προμηθειών.

Για την πληρέστερη ενημέρωση σας σχετικά με το μέγεθος του εγκλήματος επισυνάπτουμε συγκριτικό πίνακα τιμών, συγκεκριμένων ευρείας χρήσης φίλτρων αιμοκάθαρσης δύο εκ των μεγαλυτέρων ευρωπαίων κατασκευαστών, στην Γερμανία και στην χώρα μας.

Να σημειωθεί ότι οι τιμές που αφορούν στην γερμανική αγορά είναι αυτές που ισχύουν σήμερα, σε αντίθεση με τις ελληνικές, που είχαν προσδιορισθεί με υπουργική απόφαση ήδη από το 2003,

Ασφαλώς, μπορείτε να διαπιστώσετε ότι η εμφανώς τερατώδεις αποκλίσεις απέχουν πολύ από του να μπορεί να χαρακτηρισθούν ως δικαιολογημένες και εύλογες διαφορές "απορρόφησης  χρηματοοικονομικού κόστους καθυστερημένων πληρωμών" και κάθε προσπάθεια να εμφανισθεί ως τέτοια θα έπρεπε εκ των προτέρων να χαρακτηρισθεί ως ασύγγνωστη απόπειρα σκόπιμης συγκάλυψης διακεκριμένης απάτης. Σχετική έρευνα, που έχετε όχι μόνον την δυνατότητα αλλά και την υποχρέωση να διενεργήσετε, θα καταδείξει χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία ότι το ίδιο ακριβώς καθεστώς ίσχυε, και σε μεγάλο βαθμό ισχύει ακόμη και σήμερα, για μεγάλες κατηγορίες ιατρικών προϊόντων, όπως τα ορθοπεδικά υλικά, τα υλικά καρδιοχειρουργικής και επεμβατικής καρδιολογίας, οι βηματοδότες κ.λ.π.

Diacap HI/PS 15 της εταιρείας B.BRAUN Γερμανίας

Γερμανία = 9,50 € / Τιμή υπουργικής απόφασης = 66,50 €

Diacap LO/PS 2.0 της εταιρείας B.Braun Γερμανίας

Γερμανία = 9,10 € / Τιμή υπουργικής απόφασης = 51 €

FX-40 της εταιρείας Fresenius Γερμανίας

Γερμανία = Greki-Gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ