2016-03-04 09:26:22
Φωτογραφία για ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ
Σειρά επαφών για την προσφυγική κρίση έχει τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο υπουργός Εξωτερικών, πριν και μετά την κρίσιμη σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας. Σήμερα το μεσημέρι, στις 14:00, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ μετά τη συνάντηση θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών και στη συνέχεια οι δύο υπουργοί θα κάνουν κοινές δηλώσεις.

Τη Δευτέρα, ημέρα της Συνόδου Κορυφής, αναμένεται να πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα, της Άγκελα Μέρκελ και του Αχμέτ Νταβούτογλου, πριν από την έναρξη των εργασιών.

Την Τρίτη, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στη Σμύρνη, όπου θα συνεδριάσει το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, με τον Αχμέτ Νταβούτογλου, με τον οποίο χθες ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι πρέπει να μειωθούν οι προσφυγικές ροές από την Τουρκία, ενώ ο Τούρκος ομόλογός του απάντησε ότι η Τουρκία θα συμβάλει στο να πάει καλά η σύνοδος.


Εν τω μεταξύ, δράσεις από την Άγκυρα για δραστική μείωση των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο ζητούν οι «28» ενώ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ συναντάται με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πριν τη Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε.-Τουρκίας. Οι αριθμοί «πρέπει να πέσουν στο μηδέν», λέει η ολλανδική προεδρία. Παράλληλα, η προετοιμασία της συνάντησης φτάνει και στο Παρίσι, όπου ο Ολάντ υποδέχεται την Μέρκελ.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ