2016-04-17 21:16:32
Φωτογραφία για Ο Μπέργκ μόνος του διέλυσε με 5 γκολ τον Πανθρακικό...
Οταν ο Μάρκους Μπεργκ έχει κέφια τίποτα και κανένας δεν μπορεί να τον σταματήσει. Ο Σουηδός πραγματοποίησε μια μοναδική παράσταση στο γήπεδο της Λεωφόρου οδηγώντας τον Παναθηναϊκό στη συντριβή του Πανθρακικού (6-1). Ο σκανδιναβός κανονιέρης πέτυχε το πρώτο του πενταρέ στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Λέτο που είχε τρεις ασίστ, όπως επίσης και ο Βιγιαφάνιες που είχε στο ενεργητικό του ένα γκολ και δύο ασίστ. Εδωσε ευκαιρίες ο Στραματσόνι που χρησιμοποίησε Γιαννακόπουλο, Χουχούμη, Λαγό, Καλτσά και Παν. Βλαχοδήμο.

Α’ Ημίχρονο

Ο Αντρέα Στραματσόνι παρέταξε τον Παναθηναϊκό με σύστημα 4-4-2 (σε ευθεία) και τον Γιαννακόπουλο στο τέρμα, τους Μέστο, Χουχούμη στα άκρα της άμυνας, τους Μολέντο, Τελάντερ στο κέντρο, τους Λαγό, Λουντ στον άξονα, τους Βιγιαφάνιες, Καλτσά στις πτέρυγες μεσοεπιθετικά και τον Λέτο με τον Μπεργκ στην επίθεση.

Από την πλευρά του ο Ζόραν Στοΐνοβιτς επέλεξε ένα άκρως αμυντικογενές σχήμα παρατάσσοντας μια ομάδα δίχως κλασικό επιθετικό και σύστημα 5-4-1 (το οποίο στην ουσία ήταν 5-5-0!). Ο Τζελέπης έπαιξε στο τέρμα, οι Παπαγεωργίου, Χρήστου, Μελίσσης, Μπουγαΐδης, Ρούσσος στην άμυνα, οι Τσιάρας, Γαβριηλίδης, στον κεντρικό άξονα, ο Ηλιάδης λίγο πιο προωθημένος και οι Χασομέρης, Μπαϊκαρά έβγαιναν από τα πλάγια.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε εξαρχής δυνατά στο παιχνίδι δημιουργώντας τρεις καλές φάσεις με τον Λέτο στο 1’, τον Μπέργκ στο 15’ και τον Καλτσά στο 17’ που όμως δεν είχαν καλή κατάληξη. Αντιθέτως στο 23’ χάθηκε η μπάλα στον συνδυασμό του Βιγιαφάνιες με τον Λέτο, που σούταρε διαγώνια και ο επερχόμενος Μπεργκ έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ (1-0).

Το επιθετικό κρεσέντο των Πρασίνων συνεχίστηκε με τον Μπεργκ να απειλεί δις στο 29’ και στο 37’ όπότε νικήθηκε από τον Τζελέπη. Το 2-0 δεν άργησε καθώς στο 41’ ο Βιγιαφάνιες έβγαλε εξαιρετική ασίστ στον Σουηδό, ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον γκολκίπερ του Πανθρακικού και έσκαψε εξαιρετικά την μπάλα σκοράροντας ένα πολύ ωραίο τέρμα. Το ημίχρονο έκλεισε ιδανικά για τον ΠΑΟ και τον Μπεργκ που πέτυχε γνήσιο χατ τρικ (τρία γκολ σε ένα ημίχρονο). Στο 45’ ο Μέστο σέντραρε από δεξιά, ο Λέτο σούταρε εξ επαφής αλλά ο Τζελέπης απέκρουσε εντυπωσιακά και ο επερχόμενος Μπεργκ έσπρωξε σε άδειο τέρμα την μπάλα στα δίχτυα (3-0).

Β’ Ημίχρονο

Ο Πανθρακικός παρά το 3-0 δεν παρέδωσε τα όπλα και με το ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου κατόρθωσε να μειώσει το σκορ με τον Μουδούρογλου στο 49’. Ο νεαρός άσος των φιλοξενούμενων κινήθηκε γρήγορα από τα αριστερά, εκμεταλλεύτηκε τη λανθασμένη έξοδο του Γιαννακόπουλου και πλάσαρε εύστοχα από πλάγια θέση. Η αντίδραση του Παναθηναϊκού όμως ήταν άμεση καθώς στο 52’ ο Λέτο έβγαλε εξαιρετική ασίστ προς τον Μπεργκ, ο οποίος και πάλι έσκαψε θαυμάσια πετυχαίνοντας ένα ακόμη γκολ (4-1).

Δεν σταμάτησε όμως εκεί ο Σουηδός ο οποίος στο 61’ «έγραψε» και πέμπτο γκολ (5-1) έπειτα από τρομερή συνεργασία με τον Λέτο που έβγαλε καταπληκτική ασίστ. Στο 71’ σκόραρε και κάποιος άλλος πέραν του Μπεργκ καθώς ο Βιγιαφάνιες με σέντρα-σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Τζελέπη διαμορφώνοντας το 6-1.

Στο 64’ ο Λαγός τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Τζελέπη.

Παίκτης από «χρυσάφι»

Ο Μάρκους Μπεργκ ήταν χάρμα οφθαλμών. Πέτυχε χατ τρικ σε ένα ημίχρονο και έφτασε τα πέντε μέχρι το 77’ που αντικαταστάθηκε πραγματοποιώντας μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του από τη μέρα που φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Η σφυρίχτρα

Ο πρωτάρης στη Σούπερ Λίγκα Γιάννης Μουρτζάκης από το Ηράκλειο ορθώς ακύρωσε ως οφσάιντ το γκολ του Μολέντο στο 37’. Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του.

Ετσι κρίθηκε

Ο Παναθηναϊκός δεν άφησε περιθώριο στον Πανθρακικό, τον οποίο έπνιξε από νωρίς. 1-0 στο 23’, 2-0 στο 41’, 3-0 στο 45’ και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Παναθηναϊκός: Γιαννακόπουλος, Μέστο, Χουχούμης, Μολέντο, Τελάντερ, Λαγός, Λουντ (46’ Εβαντζελίστα), Καλτσάς (59’ Π. Βλαχοδήμος), Βιγιαφάνιες, Λέτο, Μπεργκ (77’ Μπουμάλ).

Πανθρακικός: Τζελέπης, Παπαγεωργίου, Χρήστου, Μελίσσης, Μπουγαΐδης (55’ Νικόλτσης), Ρούσσος, Τσιάρας (77’ Ψάλτης), Γαβριηλίδης, Ηλιάδης (15’ Μουδούρογλου), Μπαϊκαρά, Χασομέρης. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ