2016-12-26 05:19:16
Φωτογραφία για Τον Ιούνιο θα ολοκληρωθούν τα έργα βελτίωσης του δρόμου Τσακώνα – Καλό Νερό
Παράταση ολοκλήρωσης έως 30 Ιουνίου του 2017 ενέκρινε στην τελευταία της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το έργο «Βελτίωση και συντήρηση της 9ης Εθνικής Οδού (τμήμα Τσακώνα-Καλό Νερό).

Το έργο είναι προϋπολογισμού 600.000 ευρώ και εκτελείται από τον ανάδοχο εργολάβο Ευστάθιο Τζικάκη. Η αρχική προθεσμία ολοκλήρωσης ήταν τον Ιούλιο του 2016 και είχε δοθεί παράταση έως τέλος Σεπτεμβρίου.

Με το έργο προβλέπονται παρεμβάσεις βελτίωσης και συντήρησης σε μήκος 31 χιλιομέτρων. Ταυτόχρονα θα γίνει σήμανση κατακόρυφη με πινακίδες, στηθαία ασφαλείας και οριζόντια σήμανση με διαγράμμιση, ιδίως σε τμήματα με νέο ασφαλτοτάπητα, για ανανέωση της παλαιάς και σε στροφές. Το έργο περιλαμβάνει και τον ηλεκτροφωτισμό του κόμβου Ζευγολατιού.

Μέχρι στιγμής έχει εκτελεσθεί το 70% των ασφαλτικών εργασιών και το 40% της σήμανσης. Απομένει η ολοκλήρωση των τεχνικών έργων (ένας τοίχος αντιστήριξης και ένα τμήμα επενδεδυμένης τάφρου) και η εκτέλεση των εργασιών ηλεκτροφωτισμού.

Κύριοι λόγοι της παράτασης είναι η μη έγκριση μέχρι σήμερα του 1ου ΑΠΕ που έχει υπογραφεί με επιφύλαξη από τον ανάδοχο και οι υφιστάμενες καιρικές συνθήκες κατά τους χειμερινούς μήνες, που δεν επιτρέπουν την παραγωγή ασφαλτομίγματος και την έντεχνη εκτέλεση των υπόλοιπων εργασιών.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ