2012-05-20 14:57:03
Φωτογραφία για SOS αναγνώστη: Επαναφέρτε χθες τις μεταγραφές φοιτητών!
Αρκετά έπαιξαν με την Παιδεία. Η ασχετοσύνη τους και η άγνοια της πραγματικότητας είναι παροιμιώδης και συνάμα επικίνδυνη.

Τέτοιες δύσκολες στιγμές που περνούν όλοι οι Έλληνες βρήκαν οι αρμόδιοι της Παιδείας να παίξουν με την τύχη των παιδιών που δίνουν Πανελλαδικές αλλά και τις οικογένειές τους που δοκιμάζονται σκληρά και απάνθρωπα μέσα στη φτώχεια και την ανεργία. Κάνουν οτιδήποτε άλλο εκτός από το αυτονόητο που το αντιλαμβάνονται όλοι και είναι και το πιο σωστό.

Το θέμα μας είναι οι φοιτητές που υπάγονται στα κοινωνικά κριτήρια (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, αδέρφια που σπουδάζουν, λόγοι υγείας, κτλ), που αφού περάσουν πρώτα σε σχολές εκτός έδρας διαμονής της οικογένειας, να παίρνουν ΟΛΟΙ μεταγραφή για την αντίστοιχη ή παρεμφερή Σχολή του τόπου διαμονής της οικογενείας τους ή του σπουδαστή αδερφού/ής. Και όταν λέμε ΟΛΟΙ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.

Αυτό που γινόταν επί 10ετίες τώρα και το είχε αποδεχθεί όλη η κοινωνία γιατί σήμερα δεν γίνεται;


Μήπως γιατί τα επιφανή εθνικά μας λαμόγια καταστρατηγούσαν το σύστημα αυτό με ψεύτικα χαρτιά ασθενείας, μαϊμού αναπηρίες και όλα τα τοιαύτα; Και αντί λοιπόν να διπλο-τριπλοσεκάρονται όλες αυτές οι περιπτώσεις και οι υπεύθυνοι να τιμωρούνται παραδειγματικά η σωστή λύση ήταν να επινοηθούν οι ποσοστώσεις δηλ. μόνο ένας μικρός αριθμός τέτοιων παιδιών να περνά στις πόλεις διαμονής της οικογένειας και οι υπόλοιποι ασχέτως κοινωνικού προβλήματος να μένουν εκεί που πέρασαν; Μωρέ μπράβο λύση!

Πως γίνεται κύριοι σοφοί της πολιτείας μας, να περνούν αδέρφια σε Σχολές διαφορετικών πόλεων και οι οικογένειες να συντηρούν 3 σπίτια; Θέλει πολύ μυαλό να καταλάβει κάποιος ότι σήμερα στην κατοχική Ελλάδα αυτό είναι ανέφικτο;

Ποια οικογένεια μπορεί να διαθέσει σήμερα 800 ευρώ το μήνα (και λίγα είναι) για κάθε παιδί που σπουδάζει εκτός έδρας και 1.600 ευρώ για να σπουδάσουν ταυτόχρονα τα δυο της παιδιά; Ή μήπως υπάρχουν οι υποδομές, λέσχες και εστίες για να βοηθηθούν αυτά τα παιδιά, παρά γίνονται έρμαια εκμετάλλευσης των ντόπιων που πέφτουν σαν τα κοράκια πάνω τους ζητώντας για 20 τμ 300 ευρώ ενοίκιο;

Μήπως η Υπηρεσιακή Κυβέρνηση μπορεί να αλλάξει τη σαβούρα που κληρονόμησε από τους προκατόχους της;

Εμπρός λοιπόν τολμήστε κύριοι της νέας Κυβέρνησης και πετάξετε στον κάλαθο των αχρήστων τα άθλια αυτά νομοθετήματα των προκατόχων σας, πριν ξαναγυρίσουν.

Ακούει κανείς;

Κυρία Κιάου, νέα Υπουργέ Παιδείας, ακούτε;

Κύριε Πρωθυπουργέ, Ε-Λ-Ε-Ο-Σ!

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ