2012-06-04 17:31:03
Φωτογραφία για Χωρίς πρόγραμμα η ΕΡΤ για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά!
Χωρίς πρόγραμμα για τέταρτη συνεχόμενη τηλεοπτική χρονιά κινδυνεύει να παραμείνει η ΕΡΤ. Στο ΔΣ της περασμένης Τετάρτης δεν ελήφθη καμία απόφαση για έγκριση νέων εκπομπών ή ανανέωση παλαιότερων, αν και τα μέλη του ΔΣ ήταν θετικά προς αυτήν την κατεύθυνση. Φαίνεται όμως πως το βάρος της εισαγγελικής παρέμβασης για το Champions League και οι εκλογές «παγώνουν» όλες τις διαδικασίες.

Η θητεία του σημερινού συμβουλίου λήγει στις 30 Ιουνίου 2012, οπότε τα περιθώρια για εγκρίσεις προγράμματος στενεύουν. Ταυτόχρονα, εικάζεται πως, αν επέλθει πολιτική αλλαγή, τα μέλη του ΔΣ θα παραιτηθούν, οπότε η νέα ομάδα που θα αναλάβει θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να μάθει την ΕΡΤ και να λάβει αποφάσεις.

Τι θα γινόταν όμως αν η ΕΡΤ διέθετε για παραγωγές το ανταποδοτικό τέλος; Το ερώτημα τίθεται διαρκώς από στελέχη της ιδιωτικής οπτικοακουστικής παραγωγής αλλά και από διευθυντικά στελέχη της τηλεόρασης. Η πολιτική που εφαρμόστηκε από την κυβέρνηση Παπανδρέου και τη συγκυβέρνηση που ακολούθησε οδήγησε στη σφαγή συνολικά 700 θέσεων που κατείχαν συμβασιούχοι και σε πάγωμα της ελληνικής παραγωγής. Αυτό εξυπηρετούσε τους ιδιωτικούς σταθμούς, που φοβούνταν την επαναφορά της ΕΡΤ, αδυνατώντας να δουν ότι μπορεί να λειτουργήσει ως δημόσιος πυλώνας ανάπτυξης.


Η ΕΡΤ θα μπορούσε αμέσως να απορροφήσει ανέργους, αφού έχει εντυπωσιακά κέρδη προ φόρων ύψους 57 εκατ. ευρώ, αλλά και να προχωρήσει σε παραγωγές και σε επενδύσεις, οριοθετώντας όμως τη σχέση της με την ιδιωτική τηλεόραση.
paron.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ