2022-02-09 15:30:04
Φωτογραφία για Τετάρτη, 9/2/2022: Εργασίες ημέρας

 



Γλώσσα: Με τη βοήθεια της προηγούμενης ανάρτησης και του συντακτικού από το σπιράλ τετράδιό μας, ξαναθυμόμαστε τη δόμηση της πρότασης (συντακτικά σχήματα) και την απρόσωπη σύνταξη, προτού συμπληρώσουμε τις εργασίες 4 και 5 της φωτοτυπίας "Συντακτικά σχήματα", την εργασία 5, στη σελίδα 67 του Β.Μ. και την εργασία που ακολουθεί, στο τετράδιό μας:

- Στις παρενθέσεις δίπλα από τις παρακάτω προτάσεις να σημειώσετε αν το υπογραμμισμένο ρήμα είναι προσωπικό (Π) ή απρόσωπο (Α):

α. Αξίζει να προσπαθήσεις κι άλλο. (____)

β. Δεν επιτρέπεται να λες ψέματα. (____)

γ. Η Μαρία φαίνεται χαρούμενη. (____)

δ. Το στέμμα του βασιλιά αξίζει μια περιουσία. (____)

ε. Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα. (____)

στ. Ο Κώστας χρειάζεται χρήματα. (____)

ζ. Φαίνεται πως θα βρέξει. (____)

η. Χρειάζεται να έχεις υπομονή. (____)


Ιστορία: Διαβάζουμε πολύ καλά τα υπογραμμισμένα του κεφαλαίου "Οι αγώνες του Καραϊσκάκη", με τη συμβολή της αντίστοιχης ανάρτησης.

Φυσική: Η επανάληψη στην ενότητα "Κυκλοφορικό σύστημα" θα γίνει την Παρασκευή, 11/2, αφού τη Δευτέρα, 14/2, θα γράψουμε το επαναληπτικό κριτήριο αξιολόγησης στις ενότητας "Αναπνευστικό σύστημα" και "Κυκλοφορικό σύστημα".

Σχολική ζωή: Στο σχολείο μας θα πραγματοποιηθεί, ανά τάξη, ένα εργαστήριο πηλοπλαστικής, με αποκριάτικο θέμα, που θα ολοκληρωθεί σε δυο ωριαίες συναντήσεις. Η τάξη μας είναι προγραμματισμένη να συμμετάσχει την Παρασκευή, 18/2, και την Παρασκευή, 25/2. Το κόστος συμμετοχής ανά μαθητή/μαθήτρια είναι 6 € (και για τα δυο εργαστήρια), συμπεριλαμβανομένων και των υλικών. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φέρετε,  με την πρώτη ευκαιρία, υπογεγραμμένη τη σχετική υπεύθυνη δήλωση.

klikstimathisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ