2022-02-09 16:00:07
Φωτογραφία για Πρόστιμο 180.000 ευρώ θα πληρώσει ο ALPHA για το «Bachelor» “Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει” στο ΕΣΡ. Κατά την πάγια πρακτική που εφαρμόζει από τον Ιούλιο 2019 η Αρχή αποκλείει τους δημοσιογράφους από τη δυνατότητα υποβολής επί των αποφάσεων του ΕΣΡ,  το οποίο δεν λογοδοτεί ούτε έναντι της Βουλής, καθώς ΔΕΝ παρουσίασε την Έκθεση Πεπραγμένων για το έτος 2020. Το αποτέλεσμα της πρακτικής αυτής είναι σοβαρές αποφάσεις να μην μπορούν να μπουν στο μικροσκόπιο του ελέγχου, αφήνοντας ανοικτό μόνο το δρόμο για το ΕΣΡ.

 Στην περίπτωση του Alpha  το ΕΣΡ αποφάσισε με ψήφους 8-1 την επιβολή  προστίμου ύψους  180.000 ευρώ  για τη δεύτερη σεζόν του  ριάλιτι πρόγραμμα “The Bachelor”. Η απόφαση  σε συνέχεια της προηγούμενης για τον πρώτο κύκλο του ίδιου προγράμματος, και περιλαμβάνει, σύμφωνα με την απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια :

α) Το αδίκημα της δυσμενούς διάκρισης προσώπων στη βάση του φύλου, και ειδικότερα αναφορικά με διατάξεις περί ισότητας φύλων και προβολής έμφυλων στερεοτύπων.

β) Το αδίκημα της ποιοτικής υποβάθμισης προγράμματος (μη τήρηση κανόνων ευπρέπειας στη γλώσσα και τη συμπεριφορά).

γ) Το αδίκημα της προσβολής προσωπικότητας, και δη της αξιοπρέπειας των τηλεθεατών, κατά τα αναφερόμενα στο σκεπτικό.

typologies.grΠηγή: TVNEA.COM
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ