2022-03-13 21:21:08
Φωτογραφία για DIY Έπιπλα για Μπαλκόνι - Κήπο
Οικονομικά Έπιπλα για Κήπο - Μπαλκόνι

DIY λύσεις για έπιπλα εξωτερικών χώρων, ειδικά αν το μπαλκόνι ή το σημείο του κήπου που έχετε  οργανώσει ένα υπαίθριο καθιστικό - τραπεζαρία δεν είναι πλήρως προστατευμένα, ώστε να αξίζει να επενδύσετε σε κάποια από τις κατά βάση αρκετά ακριβές επιλογές της αγοράς σε έτοιμα έπιπλα κήπου - βεράντας και αν βεβαίως δεν σας καλύπτει η λύση των ομολογουμένως όχι και τόσο όμορφων αισθητικά πλαστικών επίπλων για εξωτερικούς χώρους.

Κάθε τύπου ακατέργαστα ξύλα, απλές σανίδες - ξύλινα δοκάρια, παλιά έπιπλα ή και τμήματά τους  όπως πχ ραπτομηχανές, κομμάτια από παλιά ξύλινα-μεταλλικά κρεβάτια, καρέκλες κλπ. άχρηστα ανακυκλώσιμα υλικά όπως ελαστικά, ξύλινα καρούλια καλωδίων και φυσικά παλέτες, μπορούν να αποτελέσουν την πολύ οικονομική ...πρώτη ύλη για πραγματικά όχι μόνο κομψά αλλά και ιδιαίτερα λειτουργικά έπιπλα για το μπαλκόνι ή την αυλή.  



Ανάλογα με τον τύπο του επίπλου και το ύφος που γενικά έχετε διαμορφώσει το μπαλκόνι ή την αυλή σας, ένα τέτοιο DIY έπιπλο μπορεί με υφάσματα, μαξιλάρια κλπ. ακόμη και να καλυφθεί σχεδόν εντελώς, χωρίς να είναι τελικώς εμφανές το υλικό κατασκευής του.  



Το πλεονέκτημα των χειροποίητων κατασκευών επίπλων, ανεξάρτητα από την χρήση και το υλικό κατασκευής τους, είναι κυρίως ότι μπορούν σε σχεδιασμό - διαστάσεις να προσαρμοστούν ακριβώς στις ανάγκες του χώρου σας, γι΄αυτό ακόμη αν εσείς ή ένας φίλος-γνωστός δεν είστε σε θέση να κατασκευάσετε αυτό που χρειάζεστε αξίζει ακόμη και να αποτανθείτε σε έναν επαγγελματία, σε κάθε περίπτωση το κόστος δεν είναι μεγάλο και εξαρτάται αποκλειστικά από την ποιότητα ξύλου που θα επιλέξετε. 

Αποφασίζοντας για καναπέδες - παγκάκια εξωτερικών χώρων από σανίδες - οικονομικούς τύπους ξύλου, εξετάστε στον σχεδιασμό και την δυνατότητα το εσωτερικό τους να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν αποθηκευτικός χώρος, είναι μια ιδιαίτερα πρακτική και χρήσιμη επιλογή για κήπους - μπαλκόνια ώστε να μπορείτε να κρατάτε τακτοποιημένα και προστατευμένα από σκόνη, κατοικίδια κλπ και καθαρά κυρίως τα μαξιλάρια-υφασμάτινα στοιχεία ή όποιο άλλο αντικείμενο.   

Όσο μεγαλύτερος σε διαστάσεις είναι ο καναπές που χρειάζεστε για έναν εξωτερικό χώρο τόσο πιο συμφέρουσες είναι οι επιλογές αυτού του τύπου, σε σχέση με αντίστοιχα έτοιμα έπιπλα. 

5 Οικονομικοί τρόποι για να φτιάξετε ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ 

για έπιπλα εξωτερικών χώρων

Τα καρούλια καλωδίων (ΔΕΗ-ΟΤΕ) είναι επίσης ένα άχρηστο αντικείμενο, αν βεβαίως τα ...πετύχετε κάπου πεταμένα, για την κατασκευή πολύ ιδιαίτερων τραπεζιών μικρού ή και πολύ μεγάλου μεγέθους για εξωτερικούς χώρους.

Δείτε εδώ λεπτομέρειες και πολλές ιδέες. 

Ακόμη και αν χρειαστείτε την βοήθεια ενός ξυλουργού για να "μοντάρει" τα ξύλα - αντικείμενα - παλιά έπιπλα κλπ με τα οποία θέλετε να φτιάξετε ένα έπιπλο εξωτερικού χώρου, αν τη τελική επεξεργασία  του (τρίψιμο - βάψιμο) την κάνετε μόνοι σας το κόστος κατασκευής γίνεται ακόμη μικρότερο. 

Η άποψη που συχνά κυριαρχεί ότι έπιπλα κατασκευασμένα από παλιά ή ευτελούς ποιότητας ακατέργαστα ξύλα θα φθαρούν αν βραχούν ή γενικά δεν θα αντέξουν στην χρήση, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ακόμη και σε σημεία εντελώς εκτεθειμένα στο διάστημα του καλοκαιριού, αν απλώς τα καλύψετε με ναϋλον ή έχετε την δυνατότητα τον χειμώνα να τα μετακινείτε σε προστατευμένο σημείο, το ξύλο θα αντέξει για πολλά χρόνια ειδικά αν κάθε 1-2 σεζόν περνάτε ένα προστατευτικό βερνίκι. 

Οι τσιμεντόλιθοι είναι ένα εξαιρετικό και οικονομικό υλικό και για κατασκευές καθισμάτων για κήπο - μπαλκόνι σε συνδυασμό με μερικά ξύλινα δοκάρια.

Δείτε εδώ βήμα-βήμα οδηγίες κατασκευής. 

Οι σιδερένιες βάσεις από παλιές ραπτομηχανές μπορούν θαυμάσια να μετατραπούν σε εξαιρετικής αισθητικής τραπέζια εξωτερικού χώρου ακόμη και πολύ μεγάλου μεγέθους και χωρίς απαραίτητα αυτό να γίνει με την προσθήκη μαρμάρου ή ιδιαίτερα ποιοτικού ξύλου. Η κεντρική επιφάνεια του τραπεζιού μπορεί να δημιουργηθεί από κάθε είδος οικονομικού ξύλου που αν επεξεργαστεί - βαφτεί με έναν ιδιαίτερο τρόπο το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πραγματικά μοναδικό. 

Πολύ απλός και πρακτικός τύπος καθισμάτων - σκαμπώ για αυλή - μπαλκόνι, ειδικά για χρήση από παιδιά, είναι αυτός που δημιουργείται με παλιά ελαστικά βαμμένα με χρώμα σε σπρέϊ, κόντρα πλακέ για να καλυφθεί η μία ανοιχτή πλευρά και ένα μαξιλάρι ή αφρολέξ καλυμμένο με ύφασμα. 

Πολύ ιδιαίτερους καναπέδες - παγκάκια μπορείτε να φτιάξετε με τμήματα από παλιά ξύλινα - μεταλλικά κρεβάτια. Χρησιμοποιείστε το κεφαλάρι, την κάτω πλευρά ή και τα πλαϊνά κομμάτια τους, ενώνοντας τα μεταξύ τους με ξύλα-τάβλες. Εδώ θα βρείτε πληροφορίες και σχέδια - ιδέες. 

Ο πιο δημοφιλής τύπος DIY επίπλων εξωτερικού χώρου είναι ασφαλώς τα κατασκευασμένα από ξύλινες παλέτες.

Εκτός του πολύ μικρού κόστους, αφού μπορούν να βρεθούν ακόμη και εντελώς δωρεάν και της απλής βασικής διαδικασίας αφού ένα μικρό καναπεδάκι μπορεί να δημιουργηθεί ακόμη και αν απλώς και μόνο τοποθετήσετε δύο παλέτες την μία πάνω στην άλλη και προσθέσετε ένα μαξιλάρι, οι κατασκευές από παλέτες για κήπο - μπαλκόνι είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση και λειτουργικά, τόσο για πολύ μικρούς χώρους που έτοιμα έπιπλα δεν εξυπηρετούν, όσο και για πολύ μεγάλους για να διαμορφωθεί πχ ένα πραγματικά άνετο γωνιακό καθιστικό ή και τραπεζαρία των οποίων το κόστος αν αναζητήσετε μια παρόμοια λύση σε έτοιμα έπιπλα είναι απλώς όσο και ένα ...κανονικό σαλόνι εσωτερικού χώρου :)

Επιπρόσθετα η τελική όψη μιας κατασκευής από παλέτες εξαρτάται αποκλειστικά από την ...δουλειά που είστε διατεθειμένοι να κάνετε, αφού τα ξύλα μπορούν να παραμείνουν στην εντελώς φυσική μορφή τους ή να ξυστούν επιμελώς και να περαστούν με βερνίκι ή χρώμα και αποκτήσουν την ίδια ακριβώς όψη-υφή με ένα συμβατικό ξύλινο έπιπλο. 

50+ Καθιστικά από Παλέτες για ΚΗΠΟ-ΜΠΑΛΚΟΝΙ 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ