2023-08-14 10:05:34
Φωτογραφία για Τα σημάδια στα χέρια που δείχνουν σοβαρά προβλήματα στην καρδιά



Τα συμπτώματα που εμφανίζονται στα χέρια μπορεί να δείχνουν προβλήματα στην καρδιά και είναι σημαντικό να επισκεφτούμε κάποιο γιατρό, αν τα παρακάτω σημάδια επιμένουν.

Τα πέντε σημάδια στα χέρια που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Επώδυνα εξογκώματα στα δάχτυλα: Τα εξογκώματα που είναι σκληρά και προκαλούν πόνο στα δάχτυλά σας, όπως οι κόμβοι Osler, μπορεί να υποδεικνύουν λοιμώδη ενδοκαρδίτιδα.

Αυτή η φλεγμονή είναι επικίνδυνη για τη ζωή, καθώς επηρεάζει τους θαλάμους ή τα αιμοφόρα αγγεία της καρδιάς. Η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία είναι απαραίτητες για να αποφευχθούν σοβαρές επιπτώσεις.

Κόκκινες ή μωβ γραμμές κάτω από τα νύχια: Οι κόκκινες ή μωβ γραμμές κάτω από τα νύχια μπορεί να αποτελούν σύμπτωμα καρδιακής νόσου ή λοίμωξης. Είναι σημαντικό να εξετάσετε την κατάσταση αυτή, ιδιαίτερα εάν συνοδεύονται από πυρετό ή ακανόνιστο καρδιακό παλμό.



Πρησμένα άκρα δακτύλων: Το πρήξιμο των δακτύλων, σε συνδυασμό με την αύξηση της καμπυλότητας των νυχιών, μπορεί να υποδείξει καρδιακά προβλήματα ή μόλυνση των καρδιακών θαλάμων.

Αυτές οι ενδείξεις συνήθως σχετίζονται με καρδιακές παθήσεις και απαιτούν ιατρική παρακολούθηση.

Κέρινοι σβώλοι στα χέρια: Οι κέρινοι σβώλοι είναι λεία εξογκώματα στο δέρμα, συνήθως στα χέρια, που προκαλούνται από την συσσώρευση πρωτεΐνης στην καρδιά. Αυτή η κατάσταση, γνωστή και ως "σύνδρομο δύσκαμπτης καρδιάς", μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία της καρδιάς και απαιτεί άμεση ιατρική αντιμετώπιση.

Αποχρωματισμός στις παλάμες: Ο αποχρωματισμός με κηλιδωτά κόκκινα ή καφέ σημάδια στις παλάμες (Janeway lesions) μπορεί να υποδεικνύει προβλήματα στην καρδιά. Αυτές οι ενδείξεις είναι κοινά συνδεδεμένες με βακτηριακές λοιμώξεις και απαιτούν προσοχή και ιατρική επέμβαση.

Καθώς η υγεία της καρδιάς είναι κρίσιμη για την ευεξία μας, είναι σημαντικό να μην παραμελήσουμε αυτές τις ενδείξεις. Εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε από τις παραπάνω ενδείξεις στα χέρια σας, συνιστάται να αναζητήσετε ιατρική συμβουλή για έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση.

Πληροφορίες από: mayoclinic.org, medlineplus.gov, mountsinai.org, bestlifeonline.com, verywellhealth.com

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ