2012-07-07 09:11:10
Φωτογραφία για Τι έκανε τον Ευ. Βενιζέλο να χαμογελά μετά τη συνδιάσκεψη;
Τα χαμόγελα επέστρεψαν χθες το απόγευμα στους στενούς συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου αλλά και στον ίδιο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ μετά το τέλος των εργασιών της Εναρκτήριας Συνδιάσκεψης στην πορεία του κόμματος προς το Συντακτικό Συνέδριο.

Οι λόγοι πολλοί σύμφωνα με τους ίδιους.

Πρώτον, η συμμετοχή που ξεπέρασε τις προσδοκίες τους καθώς τα στελέχη για πρώτη φορά για παρόμοιες κομματικές εκδηλώσεις πλήρωσαν από τη τσέπη τους τα μεταφορικά

Δεύτερον, ο μέσος όρος ηλικίας των συνέδρων που ήταν αρκετά νεώτερος

Τρίτον, το κλίμα που διαμορφώθηκε και το οποίο ήταν ιδιαίτερα θερμό, δυναμικό και θετικό απέναντι στην ομιλία του κ. Βενιζέλου, κάτι το οποίο αποδίδεται ως επί το πλείστων στη φράση του προέδρου «είμαστε περήφανοι για το όνομα και τα σύμβολά μας»

Τέταρτον, στο «δυναμικό και απόλυτο όχι» όπως διαπίστωσε και ο ίδιος ο κ.Βενιζέλος στη δευτερολογία του απέναντι σε όσους «παρασιτούν πολιτικά» εις βάρος του κόμματος και οι οποίοι βρίσκονται εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ.


Την πολιτική εισήγηση την παρακολούθησαν όλα τα κορυφαία στελέχη (...πλην Γιώργου Παπανδρέου, Χρήστου Παπουτσή και Βάσως Παπανδρέου), στην δευτερολογία όμως απουσίαζαν όλοι πλην Κώστα Σκανδαλίδη ο οποίος προήδρευε της Συνδιάσκεψης.

Οι στενοί συνεργάτες του κ. Βενιζέλου θεωρούν ότι τα μηνύματα προς τους «αντιφρονούντες» ήταν απολύτως καθαρά και δεν υπάρχει άλλη επιλογή γι’ αυτούς από το να αυτοοργανωθούν ισότιμα...«χωρίς προσωπικούς μηχανισμούς» και «χωρίς πόζες».

Όσον αφορά την απουσία του Γιώργου Παπανδρέουν δεν θέλησαν να σχολιάσουν, λέγοντας ωστόσο ότι ήταν... «αμφίσημη», αν και η γενικότερη εκτίμηση στο επιτελείο Βενιζέλου ήταν ότι ίσως η στάση Παπανδρέου «βολεύει»!

Να σημειωθεί ότι αίσθηση προκάλεσε η παρουσία στην Συνδιάσκεψη αντιπροσωπειών της ΔΗΜΑΡ και των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ, αλλά και το σαφές άνοιγμα του Ε. Βενιζέλου προς τους χώρους αυτούς τονίζοντας την ανάγκη ενός «έντιμου, ισότιμου και προγραμματικού διαλόγου» αξιοποιώντας όπως είπε την θετική εμπειρία άλλων χωρών, όπως αυτή της «ΕΛΙΑΣ» στην Ιταλία.

Αυτή η τελευταία αναφορά φαίνεται να ικανοποιεί ορισμένες τάσεις και ρεύματα μέσα στο ΠΑΣΟΚ, όπως το «Π-80» που πιστεύει στη συνεύρεση ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ, αλλά και μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως του ΣΥΝ!

Άλλωστε η τελευταία συνάντηση των στελεχών της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ από τη δεκαετία του ΄80, χωρίς την παρουσία του Γιάννη Ραγκούση, έθεσε επί τάπητος τη διεξαγωγή ενός κοινού Συνεδρίου της Κεντροαριστεράς, ενώ η γενικότερη τάση ήταν η αντιπαράθεση για το μέλλον να γίνει εντός ΠΑΣΟΚ και όχι εκτός, στην προοπτική δηλαδή δημιουργίας ενός νέου πολιτικού φορέα.

Πάντως ο κ. Βενζέλος ξεκαθάρισε από το βήμα της Συνδιασκέψης ότι για το ίδιο δεν νοούνται ρεύματα «μικρές και ευκαιριακές παρέες»...
newsit.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ