2012-12-09 22:43:58
Φωτογραφία για Τα είχε όλα το ντέρμπι των «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ, εκτός από νικητή
Σε ένα από τα καλύτερα ματς των τελευταίων ετών ανάμεσα στους δύο «αιωνίους» αντιπάλους, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 2-2 στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Ούτε στο Ολυμπιακό Στάδιο έσπασε το αήττητο των «ερυθρόλευκων», που έφτασαν στην 3η εφετινή τους ισοπαλία.

Ο Παναθηναϊκός έκανε το καλύτερό του παιχνίδι στο πρωτάθλημα, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στη νίκη. Είχε ευκαιρίες, κατοχή της μπάλας, καλύτερη κυκλοφορία, αλλά βρέθηκε πίσω στο πρώτο μέρος με 2-1 από έναν Ολυμπιακό που έπαιζε όσο χρειαζόταν! Με τους Μαυρία και Ζέκα να κάνουν μεγάλο ματς οι «πράσινοι» έφτασαν στην ισοφάριση, κινδύνευσαν από παιδαριώδη λάθη να δεχτούν και τρίτο γκολ, αλλά στα τελευταία λεπτά ήταν εκείνοι που πίεσαν και έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για να πάρουν αυτό που δικαιούνταν βάσει της εικόνας του ντέρμπι.

Ο Ολυμπιακός έβγαλε ένα ακόμη ντέρμπι χωρίς ήττα, με μέτρια εμφάνιση, αλλά σε αρκετά σημεία του ματς έδειξε ότι όταν θέλει κάτι το πετυχαίνει. Δεν θα πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι έχει όλα τα μεγάλα ματς στο δεύτερο γύρο μέσα στο Καραϊσκάκη (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό), οπότε μόνο εάν «αυτοκτονήσει» θα χάσει τον 40ο τίτλο στην ιστορία του.


Το ασταμάτητο πρέσινγκ και η εξαιρετική κυκλοφορία των «πρασίνων» έφεραν τις δύο πρώτες καλές φάσεις στο 11΄ και 13΄ με τις κεφαλιές των Βύντρα και Ζέκα να φεύγουν λίγο άουτ. Η ανωτερότητα της ομάδας του Ρότσα επιβραβεύτηκε στο 17΄ με το πολύ όμορφο γκολ του Μαυρία με δυνατό σουτ μετά από σέντρα του Σπυρόπουλου (1-0).

Μία καλή επίθεση χρειάστηκαν οι Πειραιώτες για να φτάσουν στην ισοφάριση, στο 22΄, με την ασίστ του Αμπντούν στον Τζιμπούρ και το άνετο τελείωμα του Αλγερινού (1-1). Στο 24΄ ο Φουστέρ έβγαλε τη μπάλα στη γραμμή μετά την κεφαλιά του Τοτσέ, στη μεγάλη ευκαιρία των γηπεδούχων για να πάρουν ξανά «κεφάλι» στο σκορ.

Δεκατρία ακριβώς λεπτά χρειάστηκε η ομάδα του Ζαρντίμ για να ανατρέψει εντελώς το εις βάρος της σκηνικό. Από κόρνερ του Φουστέρ στο 34΄, ο Τζιμπούρ σαν σε προπόνηση στο πρώτο δοκάρι έδωσε προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους» (1-2).

Το ματς είχε πολύ καλό ρυθμό και στο δεύτερο μέρος. Ο Κάρολ κράτησε το 2-1 στο 63΄ μετά το σουτ του Χριστοδουλόπουλου, αλλά ο Παναθηναϊκός έφτασε στην ισοφάριση στο 67΄ με προβολή του Τοτσέ, μετά από ασίστ του Μαυρία. Ακολούθησαν δύο μεγάλες φάσεις για τους Πειραιώτες, που είχαν για μοιραίο παίκτη τον Φουστέρ. Ο Καρνέζης στο 74΄ απέκρουσε το σουτ του Ισπανού στην πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη του Ολυμπιακού στα καρέ των πρασίνων στην επανάληψη. Δύο λεπτά ο Φουστέρ βρέθηκε μόνος στο σημείο του πέναλτι, αλλά δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Πάνω κάτω παιζόταν η μπάλα, με τον Παναθηναϊκό να κυνηγάει το τρίτο γκολ. Θα μπορούσε να το πετύχει με τον Πετρόπουλο στο 87΄, αλλά ο σέντερ φορ του «τριφυλλιού» νικήθηκε από τον Κάρολ στο τετ-α-τετ που είχαν. Στις καθυστερήσεις, δύο σουτ των Μαυρία και Ζέκα δεν βρήκαν στόχο μέσα από την περιοχή.

Πηγή: naftemporiki
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ