2013-01-08 17:01:03
Φωτογραφία για Ιδιαίτερα αποτελεσματική αποδείχτηκε η διοίκηση του ΟΤΕ παρά την κρίση. Κατ’ αρχήν ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου
Ιδιαίτερα αποτελεσματική αποδείχτηκε η διοίκηση του ΟΤΕ παρά την κρίση. Κατ’ αρχήν ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου καθώς 1.516 άτομα αποδέχθηκαν τα κίνητρα που... δόθηκαν από την εταιρεία για να αποχωρήσουν. Οι περισσότεροι από τους εργαζομένους που αποχώρησαν θεμελίωναν δικαίωμα άμεσης συνταξιοδότησης το διάστημα 2013-2015. Ο ΟΤΕ υπολογίζει την καθαρή ετήσια εξοικονόμηση από τη μείωση του προσωπικού σε περίπου 80 εκατ. ευρώ, ποσό που δεν επιβαρύνει τα ασφαλιστικά ταμεία αφού το κόστος το αναλαμβάνει ο οργανισμός.

Έχοντας καταφέρει πλέον να μειώσει σημαντικά τα λειτουργικά έξοδα η διοίκηση του ΟΤΕ ετοιμάζεται αθόρυβα να αναχρηματοδοτήσει τα δάνεια του οργανισμού. Ακούγεται ότι ο Τσαμάζ συζητά με τράπεζες το ενδεχόμενο να εκδοθεί ένα νέο ομολογιακό δάνειο διετούς διάρκειας για να αναχρηματοδοτηθεί το δάνειο του ΟΤΕ που λήγει τον Αύγουστο. Αυτό σημαίνει ο ΟΤΕ ετοιμάζεται να ξαναβγεί στις αγορές, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για την Ελληνική οικονομία. Συμπέρασμα: Οι πολιτικοί παίζουν τις «κουμπάρες» με τις λίστες και τα στικάκια ενώ ο ιδιωτικός τομέας παλεύει και τα καταφέρνει.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Dakar 2013: αρχή με εκπλήξεις
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Dakar 2013: αρχή με εκπλήξεις
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ