2013-02-12 18:48:15
Φωτογραφία για Η πρακτική του μπας και…
Ο Στέφανος Κούμπης γράφει για τις απορίες που προκαλεί με τις τελευταίες μεταγραφές του ο Παναθηναϊκός, τονίζοντας ότι είναι η μοναδική ομάδα που από την αρχή των αγώνων του πρωταθλήματος δεν έχει βελτιώσει την αγωνιστική της εικόνα.

Απορία ψάλτου, βηξ. Άγνωστο πότε έχει απορίες ο ψάλτης και βήχει, αλλά αν συνόδευε τη λειτουργία του Παναθηναϊκού, αντί για τη Θεία, θα είχε τρελαθεί στις απορίες και στο  βήχα.

Η αγωνιστική συμπεριφορά του Παναθηναϊκού παραπέμπει σε παλιά ατάκα τύπου μπλακ χιούμορ, που έλεγε «θ’ αυτοκτονήσω μόνος μου».

Ήδη τα δύο διπλά του α γύρου, στο αντίστοιχο μέχρι τώρα πρόγραμμα, έγιναν πάλι διπλά, από τους αντιπάλους όμως, στο «αφιλόξενο» ΟΑΚΑ. Τους πήραν πίσω τους βαθμούς και ο Λεβαδειακός και η Skoda Ξάνθη.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να παράγει παιχνίδι, κάτι απαραίτητο για τους εντός έδρας αγώνες. Και δεν μπορεί όχι επειδή οι παίκτες που έχει δεν είναι καλοί, αλλά διότι δεν φρόντισε να έχει κάποιον ή κάποιους με τέτοια χαρακτηριστικά ή διότι όλοι μαζί έχουν χαθεί στη γενικότερη κατάσταση.


Δείχνει ομάδα χωρίς πυξίδα στην σεζόν αυτή.

Παίζει μπας και βγει στην Ευρώπη;

Παίζει μπας και τερματίσει απλά στην οκτάδα;

Παίζει μπας και χρειαστεί πόντους να σωθεί;

Παίζει για να παίζει;

Παίζει για την ιστορία, τη φανέλα, τον κόσμο, την επόμενη μέρα των παικτών;

Πάντως για ότι και να παίζει, το σίγουρο είναι πως πρόκειται για τη μοναδική ομάδα που από την αρχή των αγώνων του πρωταθλήματος δεν έχει βελτιώσει την αγωνιστική της εικόνα, ούτε τη συγκομιδή βαθμών ανά τρία ή τέσσερα ή πέντε ματς – όπως και να γίνει ο υπολογισμός τα ίδιο συμπέρασμα προκύπτει.

Εχουμε να κάνουμε με έναν ποδοσφαιρικό οργανισμό που έχει αρκετούς καλούς παίκτες ακόμα, που ξεκίνησε τη σεζόν με το δεύτερο τη τάξει μπάτζετ στην κατηγορία και με υψηλούς στόχους.

Έχει αλλάξει τρεις φορές την αγωνιστική της φιλοσοφία, με ισάριθμους προπονητές και… έχει ο Θεός.

Άσχετα με το τι κάνει ή δεν κάνει στο γήπεδο ο Παναθηναϊκός, έζησε το μεταγραφικό του κρεσέντο και το καλοκαίρι και τον χειμώνα.

Στην παρούσα φάση στην Παιανία υπάρχει το προστατευόμενο είδος «Τοτσέ – Τοτσέ», όπως λέμε «καρέτα – καρέτα» και «μονάχους – μονάχους». Έτσι και πάθει κάτι ο Ισπανός, δεν υπάρχει σέντερ φορ να μπει να παίξει. Κι η πατέντα αλα Λέτο που πήγε να γίνει με την Ξάνθη, με τον Ζέκα, λογικά απέτυχε και δεν φταίει γι’ αυτό ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής.

Η αναγκαιότητα απόκτησης επιθετικού, από τη στιγμή που δεν… έκανε ή δεν ήθελε να μείνει ο Πετρόπουλος, θα έπρεπε κανονικά να είναι στο νούμερο 1 ή νούμερο 2 του όποιου σχεδιασμού.

Τελικά ο σέντερ φορ ήταν η τελευταία κίνηση, με έναν ποδοσφαιριστή, μεγάλο όνομα, τον Φιγκερόα που θέλει επτά εβδομάδες να ετοιμαστεί και με τις καλύτερες των προβλέψεων θα είναι στη διάθεση του προπονητή του στα τρία ή τέσσερα τελευταία παιχνίδια της κανονικής σεζόν.

Συνεπώς ο Παναθηναϊκός θα πορευτεί με έναν επιθετικό, μπας και μπορέσει να βοηθήσει ο Αργεντινός αργότερα.

Δεν είχε άδικο ο Φάμπρι, με όλα όσα του καταλογίζουν, όταν μίλησε με καυστικά λόγια για τον σχεδιασμό, την Κυριακή το βράδυ. Παρεμπιπτόντως ο παίκτης που ο ίδιος επέλεξε και πρότεινε, δηλαδή ο Εσπάρθα, δείχνει πως μπορεί να βοηθήσει.  

Τελευταίο επεισόδιο του σχεδιασμού, ο Μεϊτέ.

Εδώ ο Παναθηναϊκός παίρνει πόντους, με τον τρόπο που χειρίστηκε τη μη συμφωνία. Σεβάστηκε το ιατρικό απόρρητο και έβγαλε προς τα έξω τα άσχημα αποτελέσματα των εργομετρικών. Ο,τι διέρρευσε μετά από άλλες πλευρές, δεν έχει σχέση με τον χειρισμό των «πράσινων» στο άδοξο φινάλε της ιστορίας.

Από την άλλη πλευρά όμως δεν είναι απορίας άξιο πως μια ολόκληρη ποδοσφαιρική Ευρώπη, αγνόησε για δύο μεταγραφικές περιόδους έναν παίκτη 32 ετών, διεθνή, με θητεία στο γαλλικό πρωτάθλημα, «νταμάρι» χωρίς ιστορικό τραυματισμών και βρέθηκε ο Παναθηναϊκός να τον πάρει μπας και του κληρώσει το λαχείο; Κανείς δεν ψυλλιάστηκε ότι κάτι έτρεχε με τον ποδοσφαιριστή, παρά τον έφεραν με πέντε βαλίτσες και το συμβόλαιο έτοιμο, έστειλαν φωτογράφους και δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο για δηλώσεις και φωτογραφίες για να προκύψει τελικά το ιατρικό θέμα;

Είναι μια απορία κι αυτή μάσα στις πολλές, με… βήχα ή χωρίς.

πηγή: sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ