2013-02-15 20:50:03
Φωτογραφία για Ρωσία: Τουλάχιστον 500 οι τραυματίες του Μετεωρίτη
Τουλάχιστον 500 είναι οι τραυματίες από την πτώση του μετεωρίτη σε περιοχή στα Ουράλια Όρη. Οι άνθρωποι τραυματίστηκαν καθώς... τα φλεγόμενα κομμάτια του συνετρίβησαν στο έδαφος κι από την πρόσκρουση θρυμματίστηκαν παράθυρα. 

Από τον θόρυβο άρχισαν να ηχούν συναγερμοί και οι πολίτες να πανικοβλήθηκαν. Οι περισσότεροι από τους τραυματίες υπέστησαν μικροτραυματισμούς – κοψίματα και μελανιές- αλλά κάποιοι είχαν πιο σοβαρές κακώσεις κυρίως στο κεφάλι και 11 από αυτούς μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους.

Μια φλεγόμενη μπάλα φάνηκε να περνά πάνω από τον καθαρό ουρανό της πόλης Γιεκατέρινενμπουργκ κι ακολούθησαν ισχυροί θόρυβοι γύρω στις 9.20 το πρωί (7.20 ώρα Ελλάδας) . Ενας μεγάλος μετεωρίτης προσγειώθηκε σε λίμνη κοντά στο Τσεμπαρκούλ, μια πόλη της περιοχής Τσελιαμπίνσκ. «Ηταν κάτι το εξαιρετικό» είπε η Πολίνα Ζολοταρέβσκα στο BBC. Συνέχισε λέγοντας πως "η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή που μερικά παράθυρα έσπασαν. Είδαμε ένα μεγάλο κι έντονο φως και μετά φάνηκε ένα σημάδι μεγάλο άσπρο και κίτρινο στον ουρανό".


Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος επρόκειτο να υποδεχθεί αξιωματούχους των υπουργείων Οικονομικών από τα κράτη-μέλη της Ομάδας των 20 (G20) πιο ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών παγκοσμίως, αλλά και ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ ενημερώθηκαν για την κατάσταση. Τοπικός αξιωματούχος του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων είπε ότι η βροχή μετεωριτών ίσως συνδέεται με έναν μετεωρίτη μεγέθους πισίνας Ολυμπιακών διαστάσεων που επρόκειτο να περάσει πολύ κοντά στη Γη, σε απόσταση 27.520 χλμ., αλλά αυτό δεν ήταν δυνατό να επιβεβαιωθεί. Η υπηρεσία διαστήματος των ΗΠΑ, η NASA, ανέφερε ότι ένας αστεροειδής γνωστός ως 2012 DA14, διαμέτρου 46 μέτρων, επρόκειτο να περάσει πιο κοντά από τη Γη αφότου άρχισαν να τον παρακολουθούν πριν από 15 χρόνια.

Υπενθυμίζεται πως τέτοιου είδους συμβάντα είναι σπάνια. Ένας μετεωρίτης πιστεύεται ότι είχε

προκαλέσει καταστροφές σε μια έκταση μεγαλύτερη από 2.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα στη Σιβηρία το 1908, θρυμματίζοντας παράθυρα σε κατοικίες ως και 200 χλμ. από το σημείο της πτώσης του.

agelioforos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ