2013-04-20 04:16:03
Φωτογραφία για Εκτός των 100 πιο ισχυρών η Άνγκελα Μέρκελ
Τη θέση της μεταξύ των 100 προσώπων με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως στην κατάταξη του περιοδικού ΤΙΜΕ έχασε η... καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ για το 2013. Σύμφωνα με τη "Sueddeutsche Zeitung", το περιοδικό περιλαμβάνει προσωπικότητες όπως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο νεοεκλεγείς Πάπας Φραγκίσκος, ο Βορειοκορεάτης Πρόεδρος Κιμ Γιονγκ Ουν, ο σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ, αλλά από τον κατάλογο απουσιάζουν, εκτός από την Άνγκελα Μέρκελ, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ και ακόμη 35 γυναίκες οι οποίες περιλαμβάνονταν στην περυσινή λίστα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Όπως δημοσίευσαν tanea.gr, η βραβευμένη με Οσκαρ ηθοποιός Τζένιφερ Λόρενς, ο μουσικός παραγωγός και ράπερ Τζέι Ζι, η 15χρονη Μαλάλα Γιουσαφζάι από το Πακιστάν, ο γερουσιαστής του Κεντάκι Ραντ Πολ, ο συνιδρυτής του PayPal Ελον Μασκ, η Kινέζα τενίστρια Λι Να και ο σταρ του Μπόλιγουντ Αμίρ Κχαν φιγουράρουν στα επτά διαφορετικά εξώφυλλα του τεύχους του περιοδικού Time που κυκλοφορεί σήμερα.


Η ιδέα με τα ασπρόμαυρα πορτρέτα, όπως αναφέρει το περιοδικό Time, «αποτελεί μία ακόμη πρόκληση». Είναι η δέκατη χρονιά που δημοσιεύεται η λίστα με τους 100 ανθρώπους από όλους τους τομείς (τέχνες, γράμματα, επιστήμη, αθλητισμός, ακτιβισμός κ.ά.) που έχουν καταφέρει με το έργο τους και την προσωπική τους πορεία να επηρεάζουν την ανθρωπότητα.

Φέτος περιλαμβάνονται σε αυτήν 35 γυναικεία ονόματα. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα βρίσκεται στη λίστα για όγδοη φορά, ενώ φέτος έχει «στο πλευρό» του τη σύζυγό του, Μισέλ Ομπάμα.

Τη μουσική βιομηχανία εκπροσωπούν μεταξύ άλλων ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, η Κριστίνα Αγκιλέρα και η Μπιγιονσέ μαζί με τον σύζυγό της Τζέι Ζι. Ενώ τον κινηματογράφο, ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις και η Λένα Ντάναμ.

Στη λίστα περιλαμβάνονται ακόμη το νέο μέλος της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας Κέιτ Μίντλετον και ο κωμικός Τζίμι Φάλον.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ