2013-04-20 16:18:49
Φωτογραφία για Ο Νίκο Ρόσμπεργκ έκανε την έκπληξη και κέρδισε την pole position για το αυριανό Γκραν Πρι του Μπαχρέιν
Ο Νίκο Ρόσμπεργκ ήταν ο ταχύτερος όλων στις κατατακτήριες δοκιμές για το Γκραν Πρι του Μπαχρέιν και θα ξεκινήσει τον αυριανό αγώνα στην πίστα Σακχίρ από την πρώτη θέση της εκκίνησης.

Η ομάδα της Mercedes δεν ξεκίνησε καλά τις υποχρεώσεις της στην πίστα Σακχίρ, με τα δυο μονοθέσια της να βρίσκονται μακριά από τους πρώτους στις χθεσινές ελεύθερες δοκιμές, αλλά με τον Ρόσμπεργκ να κινείται στην πίστα με χρόνο 1:32.4, στις αρχές του τρίτου σκέλους των κατατακτήριων σήμερα, κατάφερε και πήρε την pole position για τον αγώνα που θα ξεκινήσει αύριο στις 15:00 το μεσημέρι.

Κανένας οδηγός δεν κατάφερε να απειλήσει τον χρόνο του Γερμανού και ο μόνος που έφτασε κοντά ήταν ο συμπατριώτης του, Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος θα ξεκινήσει τον αυριανό αγώνα από την δεύτερη θέση, έχοντας πίσω του τον Φερνάντο Αλόνσο της Ferrari που σημείωσε τον τρίτο καλύτερο χρόνο στις σημερινές κατατακτήριες.


Τον τέταρτο καλύτερο χρόνο της ημέρας σημείωσε ο Λούις Χάμιλτον με την δεύτερη Mercedes, αλλά ο Βρετανός θα βρεθεί πέντε θέσεις πιο πίσω στην αυριανή εκκίνηση, καθώς πριν ξεκινήσει η διαδικασία των κατατακτήριων προέβη σε αλλαγή του κιβωτίου ταχυτήτων του μονοθεσίου του. Και όπως επιβάλλουν οι κανονισμοί, τιμωρείται με ποινή πέντε θέσεων στην εκκίνηση.

Ποινή από τον προηγούμενο αγώνα κουβαλά ο Μαρκ Γουέμπερ, από την σύγκρουση που είχε με τον Βερνιέ, και έτσι, παρότι σημείωσε τον πέμπτο καλύτερο χρόνο σήμερα, στην αυριανή εκκίνηση θα βρεθεί τρεις θέσεις πιο πίσω.

Η Ferrari εφοδίασε το μονοθέσιο του Φελίπε Μάσα με την σκληρή γόμα των ελαστικών στο τελευταίο σκέλος των κατατακτήριων, με τον Βραζιλιάνο να σημειώνει τον έκτο καλύτερο χρόνο, ακολουθούμενος από τους Ντι Ρέστα και Σούτιλ της Force India. O Κίμι Ράικονεν, αν και ήταν ταχύτερος όλων στις χθεσινές δοκιμές, σήμερα δεν κατάφερε να πετύχει κάτι καλύτερο από την ένατη θέση με το μονοθέσιο της Lotus. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε η McLaren με τον Τζένσον Μπάτον, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να πάρει χρόνο στο τρίτο και τελευταίο σκέλος των κατατακτήριων.

Results via Formula1.com

Πηγή: Newsit.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ