2013-07-19 10:22:04
Φωτογραφία για JAGUAR Project 7 Concept [video]
του Μιχάλη Ντιβέρη

Το πρωτότυπο της Jaguar που σήκωσε το Goodwood στο πόδι Το Jaguar Project 7 είναι το νέο concept της Jaguar με το οποίο η βρετανική μάρκα γιορτάζει τις επτά νίκες της στο Mans από το 1951 έως και το 1990. Παρουσιάστηκε στο Goodwod Festival of Speed και έκανε τους Βρετανούς και όχι μόνο να παραμιλάνε.

Για την κατασκευή του Jaguar Project 7 roadster χρειάστηκαν μόλις τέσσερις μήνες και με τον τρόπο αυτό η Jaguar JAGUAR Project 7 Concept (+VIDEO)θέλησε να τιμήσει αλλά και να θυμίσει τις επτά της νίκες της στο Mans τις οποίες και βροντοφωνάζει με το 7 αποτυπωμένο στο αμάξωμά του.

Το Jaguar Project 7 βασίζεται στην Jaguar F-Type και κατασκευάστηκε εξολοκλήρου από αλουμίνιο και ανθρακονήματα. Ο κινητήρας του είναι 5.0 λίτρων V8 και αποδίδει 550 ίππους και 68.6 χλγρμ ροπής.

Η δύναμη περνάει στον πίσω άξονα μέσω ενός 8τάχυτου κιβωτίου Quickshift, ενώ υπάρχει και ηλεκτρονικό διαφορικό για να μην πηγαίνει χαμένη τόση ροπή στην άσφαλτο. Ο ήχος της Jaguar Project 7 είναι εξαιρετικός (όπως μπορείτε να ακούσετε και στο video) και για αυτό φροντίζει η εξάτμιση ελευθέρας ροής με τις δύο διπλές, μαύρες απολήξεις που ξεπροβάλουν από τον ανθρακονημάτινο αεροδυναμικό διαχύτη.


Σύμφωνα με τον brand director της μάρκας Adrian Hallmark «το Jaguar Project 7 αποτελεί ένα εξαιρετικό δημιούργημα το οποίο αποδεικνύει τη δημιουργικότητα της σχεδιαστικής και της μηχανολογικής μας ομάδας». Όπως αντιλαμβάνεστε το Jaguar Project 7 δεν θα το δούμε ποτέ στην παραγωγή peritroxon.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ