2013-08-01 05:25:04
Φωτογραφία για Σε δίκη για τηλεφωνικές υποκλοπές ο πρώην ΥΠΕΣ της Βουλγαρίας
Η γενική εισαγγελία της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι παραπέμπεται σε δίκη ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Τσβετάν Τσβετάνοφ που κατηγορείται για τηλεφωνικές υποκλοπές σε βάρος πολιτικών, οικονομικών παραγόντων και δημοσιογράφων τα τελευταία χρόνια.

Τις αποκαλύψεις είχε κάνει ο επικεφαλής του σοσιαλιστικού κόμματος Σερκέϊ Στανίσεφ, τον περασμένο Μάρτιο, καταθέτοντας στην εισαγγελία έγγραφη αναφορά, την οποία έστειλε στον αρχηγό των σοσιαλιστών ανώνυμος υπηρεσιακός παράγοντας, εμπλεκόμενος στην υπόθεση.

Η δικαστική αρχή ανήγγειλε σήμερα ότι κατέθεσε στο αρμόδιο δικαστήριο το κατηγορητήριο, εναντίον του πρώην υπουργού Εσωτερικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης, του μέχρι πρόσφατα κυβερνώντος κόμματος GERB. Ο ίδιος πάντως, εμφανίστηκε σήμερα στο κοινοβούλιο και υποστήριξε ότι είναι «απόλυτα αθώος», ενώ εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι αρχίζει η δικαστική διαδικασία επειδή, όπως είπε, είναι σημαντικό η δίκη να μην χρονοτριβεί.

«Όλα όσα γίνονται εναντίον μου δείχνουν, ότι έχω πέσει θύμα του οργανωμένου εγκλήματος, των συγκυριακών συμφερόντων ορισμένων προσώπων», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός στις δηλώσεις του στο βουλγαρικό Τύπο. Η δίκη του κ. Τσβετάνοφ αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, επειδή ο ίδιος είναι ευρύτατα γνωστός ως δεύτερος «ισχυρός άνδρας» του κεντροδεξιού GERB, προσκείμενος στον αρχηγό του κόμματος Μπόικο Μπορίσοφ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ