2013-08-05 11:56:04
Φωτογραφία για Μπερλουσκόνι: «Εγώ είμαι αθώος»
Με μια μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο της Ρώμης, την οποία πολλοί χαρακτηρίζουν ως επίδειξη ισχύος, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι υποστήριξε για μία ακόμη φορά πως είναι αθώος, επιτέθηκε στους δικαστές, ενώ ζήτησε να συνεχίσει το έργο της η κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα.

Φανερά συγκινημένος, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους χιλιάδες υποστηρικτές του, οι οποίοι δεν σταμάτησαν στιγμή να τον επευφημούν.

«Εγώ είμαι αθώος» υποστήριξε ο «Καβαλιέρε» και τόνισε πως «όταν διαβάζω τις εφημερίδες και αυτά που έχουν γράψει για μένα, παρουσιάζουν μια παραμορφωμένη εικόνα μου, που δεν είναι ο αληθινός Σίλβιο Μπερλουσκόνι». Μάλιστα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση του Λέτα, της οποίας η ήδη εύθραυστη πλειοψηφία στην ιταλική βουλή δέχεται μεγάλο πλήγμα μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την καταδίκη του Μπερλουσκόνι, θα πρέπει να εγκρίνει τα αναγκαία μέτρα οικονομικής πολιτικής και να συνεχίσει το έργο της.


«Δεν μπορούμε όμως να μην ασκήσουμε κριτική την δικαιοσύνη», πρόσθεσε στην συνέχεια, σημειώνοντας για ακόμη μία φορά ότι η καταδίκη του από τον Άρειο Πάγο προέκυψε χωρίς στοιχεία.

Φανερά συγκινημένος, ο Μπερλουσκόνι ευχαρίστησε τους χιλιάδες υποστηρικτές του, δηλώνοντας ότι μετέτρεψαν την αγωνία και τον πόνο του σε αγάπη. «Είμαι εδώ, μένω εδώ, δεν το βάζω κάτω», τόνισε, τέλος, ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός.

Περίπου πεντακόσια πούλμαν μετέφεραν στην ιταλική πρωτεύουσα διαδηλωτές, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην καταδίκη του μεγιστάνα. «Σίλβιο, μας κάλεσες και εμείς ανταποκριθήκαμε αμέσως», «Τώρα φυλακίστε μας όλους», είναι μερικές από τις φράσεις που αναγράφονταν στα πανό των διαδηλωτών.

Μάλιστα, όλοι σχεδόν κρατούσαν σημαία της Φόρτσα Ιτάλια, του κόμματος που ο Μπερλουσκόνι σκοπεύει να επανιδρύσει επίσημα τον Σεπτέμβριο, και με το οποίο είχε εμφανιστεί στην πολιτική πριν από δεκαεννέα χρόνια, το 1994.

«Κρίσιμης σημασίας η επόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο Ενρίκο Λέτα, σχολιάζοντας την ομιλία του Μπερλουσκόνι, ενώ σχετικά με όσα είπε ο «Καβαλιέρε» για συνέχιση της στήριξης της κυβέρνησης, ο Λέτα σημείωσε ότι «θα έχουμε την ευκαιρία να επαληθεύσουμε συγκεκριμένες πράξεις τις επόμενες ημέρες».

Ο Λαός της Ελευθερίας ασκεί πιέσεις προς τον πρόεδρο της Ιταλίας να δώσει χάρη στον Μπερλουσκόνι, ωστόσο πηγές από την πολιτική ζωή της χώρας αναφέρουν ότι ο Ναπολιτάνο έχει αρνηθεί να προχωρήσει σε μία τέτοια ενέργεια. Ο κυριότερος λόγος είναι ότι ο «Καβαλιέρε» αναμένει ακόμη και την απόφαση για την υπόθεση «Ρούμπι-γκέιτ», όπου κατηγορείται για σεξ επί πληρωμή με ανήλικη.

Μετά την καταδίκη του Μπερλουσκόνι για φορολογική απάτη και οι έντονες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στις τάξεις του κόμματός του, έχουν δημιουργήσει τριγμούς στην κυβέρνηση συνεργασίας της Ιταλίας, η οποία ανέλαβε καθήκοντα μόλις πριν τρεις μήνες. Αναλυτές υποστηρίζουν πως ακόμη και αν η κυβέρνηση συνεχίσει με την ίδια σύσταση, θα είναι πολύ δύσκολο πλέον να «περάσει» τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις ώστε να καταφέρει να ξεπεράσει την ύφεση.
dealnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΑΠΟ Ferrari ΣΕ ΜΑΣΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΑΠΟ Ferrari ΣΕ ΜΑΣΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ