2013-09-19 20:00:18
Φωτογραφία για Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Παράνομο το Κούρεμα!
Δείτε αυτούσια την επιστολή

Το κούρεμα είναι αντίθετο με τις διατάξεις του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και με τις διατάξεις του Άρθρου 1 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Διαβάστε αυτούσια την επιστολή.

Την επιστολή, που φέρει ημερομηνία 11 Φεβρουαρίου 2013 – δηλαδή περίπου ένα μήνα πριν την απόφαση του Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων – δημοσιεύει σήμερα το CYtoday.

Ο στενός συνεργάτης του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Γιώργος Γεωργίου με την επιστολή που απέστειλε προς τον κ. Κυπρή, προειδοποιούσε ότι ενδεχόμενο κούρεμα των καταθέσεων είναι αντίθετο με τις διατάξεις του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και με τις διατάξεις του άρθρου 1 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι «οποιαδήποτε ενέργεια που στοχεύει στον περιορισμό ή στην απώλεια των περιουσιακών στοιχείων των καταθετών έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που προστατεύει το δικαίωμα στην περιουσία και το οποίο είναι καθοριστικής σημασίας για τη λειτουργία της οικονομίας της ελεύθερης αγοράς.


Τονίζεται επίσης ότι οποιαδήποτε παρόμοια εισήγηση είναι νομικά αβάσιμη και δεν πρέπει να λαμβάνει τη δέουσα προσοχή.

Να σημειωθεί επίσης,  ότι ο Γιώργος Γεωργίου που υπογράφει την επιστολή προς τον Γιάννη Κυπρή είναι ο πιο στενός συνεργάτης του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκου Δημητριάδη, ο οποίος συνέταξε το εσωτερικό έγγραφο στο οποίο γίνεται λόγος για ανεπαρκείς Κύπριους δημοσιογράφους και ΜΜΕ. logioshermes
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ