2012-04-13 07:18:21
Φωτογραφία για «Καίει» τον Τσοχατζόπουλο το πόρισμα
Μέσα σε 103 σελίδες πορίσματος οι εισαγγελείς Ελένη Σίσκου και Ευγενία Κυβέλου ρίχνουν φως στη δράση της ομάδας που είχε συστήσει ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Ένα πόρισμα - κόλαφος για τον ίδιο και 14 ακόμη πρόσωπα. Ένα πόρισμα σύμφωνα με το οποίο ο πρώην υπουργός είχε συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό το ξέπλυμα των παρανόμων εσόδων του!

Τον ρόλο που διαδραμάτισαν τα 14 αυτά πρόσωπα που, κατά το εισαγγελικό πόρισμα …πλαισιώνουν τον Άκη Τσοχατζόπουλο στην συλλογή πανάκριβων ακινήτων τα οποία αγόραζε μέσω off – shore εταιρειών για να σβήνει τις διαδρομές του «μαύρου χρήματος», περιγράφουν οι δυο δικαστικοί λειτουργοί που ερεύνησαν τον τρόπο απόκτησης της περιουσίας του πρώην υπουργού.

Αναλυτικότερα, ως δεξί χέρι του Α. Τσοχατζόπουλου εμφανίζεται ο εξάδελφός του Νικόλαος Ζήγρας ενώ σημαντική εμπλοκή προκύπτει και για την λογίστριά του Ευφροσύνη Λαμπροπούλου. Επίσης, στο κατηγορητήρια αναφέρονται τα ονόματα των Αστέριου Οικονομίδη, ο οποίος προφυλακίστηκε το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής μετά την απολογία του στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλή, της κόρης του πρώην υπουργού Αρετής Τσοχατζοπούλου, του επιχειρηματία Γεώργιου Σαχπατζίδη, της δικηγόρου Μαρία – Ταλίτα Τσεκούρα, του Νικόλαου Γεωργουλάκη, της συζύγου του Α
. Τσοχατζόπουλου, Βασιλικής Σταμάτη, του αδελφού της Παναγιώτη Σταμάτη και της θείας της Αικατερίνης Σταμάτη. Ακόμη, κατηγορούμενος είναι ο Παντελής Ζαχαριάδης και οι Οράτιος Μελάς, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης και Ευτύχιος Ατσαπάρδης.

Εν τω μεταξύ, την ερχόμενη Δευτέρα, θα απολογηθεί ο Ά. Τσοχατζόπουλος, ενώ την Τρίτη θα ακολουθήσουν οι απολογίες των Γ. Σαχπατζίδη, Ε. Λαμπροπούλου και Νικόλαου Ζήγρα, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από εντάλματα που εκδόθηκαν, οδηγήθηκαν στον ανακριτή και έλαβαν προθεσμία. Όλοι αντιμετωπίζουν κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
protothema.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ