2014-04-09 20:51:45
Φωτογραφία για Νούλαντ: Η Ρωσία πίσω από τις καταλήψεις κτηρίων στην ανατολική Ουκρανία
REUTERS/GLEB GARANICH

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει καμία αμφιβολία για το πόσο άμεση είναι η ρωσική εμπλοκή», δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η κ. Νούλαντ, υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ (φωτ. αρχείου).

Καμία αμφιβολία για το ρόλο τον οποίο έχει διαδραματίσει η Ρωσία στην κατάληψη κτηρίων από φιλορώσους ακτιβιστές στην ανατολική Ουκρανία δεν έχει η Ουάσιγκτον, τόνισε το απόγευμα της Τετάρτης η υφυπουργός Εξωτερικών τωνΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ.

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει καμία αμφιβολία για το πόσο άμεση είναι η ρωσική εμπλοκή», δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η κ. Νούλαντ, κορυφαίο στέλεχος της αμερικανικής διπλωματίας σε ό,τι αφορά την Ευρώπη, μιλώντας σε ακρόαση στο Κογκρέσο σχετικά με την ουκρανική κρίση.

Διαδηλωτές κατέλαβαν τρία κυβερνητικά κτήρια σε ισάριθμες πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας, για να ζητήσουν τοπικά δημοψηφίσματα για μεγαλύτερη αυτονομία ή και πλήρη ανεξαρτησία από το Κίεβο.

Το πλέον πρόσφατο δημοψήφισμα σε ουκρανική επαρχία, η οποία ωστόσο βρισκόταν υπό ρωσικό στρατιωτικό έλεγχο, οδήγησε στην προσάρτησή της από τη Ρωσία.

Την Τρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι κατηγόρησε «Ρώσους πράκτορες και ειδικές δυνάμεις» για το ξέσπασμα του αποσχιστικού κινήματος στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας  - Nova Aetas
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας - Nova Aetas
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ