2014-04-25 16:21:04
Φωτογραφία για Σαπουνόφουσκες: Το interface του μέλλοντος;
Μια ομάδα επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Bristol, δημιούργησε ένα πρωτοποριακό σύστημα προβολής εικόνων και μεταφοράς οσμών σε σαπουνόφουσκες, με την ονομασία SensaBubble.

To σύστημα αποτελείται από μια μηχανή που παράγει σαπουνόφουσκες στις οποίες εγχύεται μια οσμή και κατόπιν ειδικός σένσορας εντοπίζει την κάθε φούσκα, προβάλλοντας επάνω κείμενο, φωτογραφίες και γραφικά. Όταν η φυσαλλίδα εκρήγνυται απελευθερώνει την αντίστοιχη μυρωδιά μακράς διάρκειας.

Ο καθηγητής Sriram Subramanian, που βρίσκεται πίσω από το φιλόδοξο project, που θα παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα σε ένα συνέδριο πρωτοποριακών μέσω αλληλεπίδρασης ανθρώπου και υπολογιστή, στο Toronto, εξηγεί ότι το σύστημα SensaBubble, μπορεί να βρεί πάμπολλες χρήσεις.

"Το ενδαφέρον μας επικεντρώνεται στη δημιουργία νέων συναρπαστικών εμπειριών" αναφέρει ο καθηγητής που περιγράφει ότι το σύστημα μπορεί να βρει χρήση σε εμπορικά κέντρα -σε καταστήματα εστίασης ή ειδών διατροφής- αλλά και σε εκπαιδευτικές εφαρμογές όπου οι μαθητές θα καλούνται να επιλέξουν τη φυσαλλίδα με τη σωστή λύση σ' ένα μαθηματικό πρόβλημα.
lifo.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ