2015-01-20 00:10:11
Φωτογραφία για Βράβευση από την ΑΝΥΕΘΑ Φώφη Γεννηματά των διακριθέντων στον Διαγωνισμό Στελεχών ΕΔ για το Περιβάλλον
Η βράβευση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που διακρίθηκαν στο Διαγωνισμό για την Ανάδειξη της Καλύτερης και... Πλήρως Τεκμηριωμένης Μελέτης-Πρότασης σχετικά με την «Ανάπτυξη Κατάλληλων Περιβαλλοντικών/Ενεργειακών Υποδομών σε εγκαταστάσεις των ΕΔ», έγινε σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας από την Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά.

Στην τελετή παρευρέθησαν ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ (Ι) Αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς και εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων, του Ιδρύματος Ευγενίδου και της εταιρίας «Ελληνικά Πετρέλαια» ΑΕ, χορηγών του διαγωνισμού.

Κατά το σύντομο χαιρετισμό της η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά ζήτησε την άμεση αξιοποίηση των μελετών από τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου, καθώς και την καθιέρωση του διαγωνισμού ως μόνιμου θεσμού. Σημείωσε μεταξύ άλλων ότι τους τελευταίους 18 μήνες υλοποιήθηκαν σημαντικές δράσεις στον Τομέα Περιβάλλοντος και Ενέργειας:


- Η αναθεώρηση της Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

- Η έκδοση της «Πράσινης Βίβλου» των περιβαλλοντικών πεπραγμένων του Υπουργείου

- Η υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με το ΥΠΕΚΑ στο αντικείμενο της διαχείρισης των αποβλήτων

- Η αξιολόγηση της περιβαλλοντικής συνείδησης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων

- Η εκδήλωση ενεργειών ένταξης περιβαλλοντικών και ενεργειακών έργων στο ΣΕΣ 2014-2020, με σκοπό την ανάδειξη πρότυπων «Πράσινων Στρατοπέδων»

- Η προώθηση ερευνητικών και πολλών ακόμη δράσεων στον τομέα του Περιβάλλοντος και της Ενέργειας

Κλείνοντας η κα Γεννηματά τόνισε ότι σε μια εποχή βαθύτατης κρίσης, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας υλοποιεί σημαντικές δράσεις για το φυσικό περιβάλλον και αξιοποιεί στο έπακρο τις δυνατότητες του έμψυχου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ